(SIDE2): Brad Pitt (48) og George Clooney (50) er blant de mest berømte bestekompisene i Hollywood. De innledet en såkalt «bromance» for mange år siden, og har vært bestevenner siden.

Ny kompis
Denne uken adopterte George riktignok Oscar-sensasjonen Jean Dujardin fra den franske stumfilmen «The Artist». Bilder av de to viser Jean som lener seg over og koser med skulderen til George - noe som fikk både han og Brad til å spøke om vennskapet sitt på Oscar-lunsjen i Beverly Hills denne uken. Begge stjernene kjemper om Oscar for filmene «The Descendant» og «Moneyball».

- Jeg har møtt denne fyren, han heter Jorge Clooney. Veldig fin fyr, uttalte Brad på lunsjen ifølge Hello Magazine.

«The Descendant»-stjernen latet derimot som at vennskapet var over, og heller ville henge med den franske nykommeren. Men George fortalte til ukebladet at han og Brad ser hverandre altfor sjelden.

- Mange tror vi alle sammen henger sammen hele tiden og drikker champagne. Sannheten er at jeg ikke har sett Brad på et års tid. Så det er gøy å ses igjen og høre hva som er nytt, sier George.

Det så ikke ut til at Jean Dujardin (39) hadde noe som helst imot å hvile på skulderen til George. 39-åringen blir ofte beskrevet som den franske motpolen til Clooney. Begge skuespillerne og Brad er blant dem som kjemper om beste mannlige hovedrolle i Oscar-racet. Ingen av dem har funnet den storstilte filmprisen tidligere, og George legger ikke skjul på at han liker kampen.

«The Artist» har fått en hel rekke nominasjoner og priser allerede, og Jean har allerede fått Golden Globe og SAG Award for beste mannlige hovedrolle for rollen som George Valentin.

Spøkefugler
Det er ingen hemmelighet at George og Brad elsker å dra spøker på hverandre. Da Brad måtte ty til stokk på den røde løperen for kort tid siden, stilte kompisen opp med stokk bare noen dager etter. Men det er mange andre som også har blitt offer for spøkene deres.

Brad Moneyball-kollega, Jonah Hill, fortalte at han hadde blitt utsatt for mang en spøk på filmsettet. Han kaller Brad for spøkenes svar på Bobby Fischer.

- Jeg har blitt offer for denne gentlemannens spøker. Jeg kaller ham spøkenes Bobby Fischer fordi hvis du prøver å lure ham, så er han tre trekk foran, akkurat som i et sjakkspill, sier Jonah som er nominert til beste mannlige birolle.

Les Side2s filmanmeldelser her!