Gå til sidens hovedinnhold

Brad Pitt blir homoaktivist

Brad Pitt gir penger for at homofile skal få lov til å gifte seg.

(SIDE2:) Skuespilleren har allerede en lang liste over veldedighetsprosjekter han involverer seg i. Nå donerer han 50.000 pund for å støtte homofiles rettigheter.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Protesterer
Ifølge amerikanske medier protesterer Pitt mot et forslag, proposisjon 8, som vil forby ekteskap blant homofile. Forslaget skal stemmes over i november, og kan overkjøre den nåværende regelen til Californias høyesterett. Statens høyeste rettsinstans mener det er i strid med grunnloven å hindre homofile i å inngå ekteskap.

Rettighetsforkjempere
Det er ikke første gangen Brad Pitt engasjerer i homodebatten. Tidligere har han og partneren Angelina Jolie uttalt at de ikke vil gifte seg før alle i USA har like rettigheter. Det celebre paret vil i det minste at California skal være et sted hvor hvem som helst skal kunne gifte seg.

- Ingen har rett til å nekte andre mennesker deres liv, selv om de er uenige. Alle har retten til å leve slik man selv ønsker så lenge det ikke skader noen andre. Diskriminering hører ikke hjemme i Amerika, sier Brad Pitt om hvorfor han gir bort pengene.

- Min stemme vil gå til likeverd og mot proposisjon 8, sier han.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken