(SIDE2:) Brad Pitt kunne lett blitt det amerikanerne kaller «just another pretty face» i Hollywood.

Skuespilleren og Angelina Jolies partner slo gjennom som Levis-modell som slang seg fra basseng til basseng på 80-tallet. Kort tid etter lystet Geena Davis etter hans muskuløse overkropp i «Thelma & Louise».

Da hadde han allerede gjort unna noen episoder av «Dallas» og et innsmett i Johnny Depps TV-serie «21 Jump Street».

Ultimate pin-up
Pitt ble den ultimate pin-up, og han var klar over det. Som kollega Depp begynte han derfor å gjøre sitt for å bryte ut av «pen og sexy»-stempelet.

Det hjalp ikke at han ble sånn blekkjekk vampyr i «Interview with a Vampire», filmen som forøvrig ble mest berømt fordi han kysser den 10 år gamle Kirsten Dunst (en kvinne som aldri blir eldre).

Det var David Fincher som skapte Pitt om til seriøs stjerne i «Se7en» mot veteranen Morgan Freeman. Kjekkasen selv møtte Gwyneth Paltrow og forlovet seg med henne.

Rett etter lot han Terry Gilliam gjøre ham nesten ugjenkjennelig i filmen «Twelve Monkeys». Pitt tok styggetrikset i Hollywood. Og ved å spille blingsete og gal mot Bruce Willis, fjernet han det at skinnet bedrar. Under lå det faktisk en ganske habil skuespiller. I «Fight Club» var han igjen en gal, men dog nokså veltrent person.

- Spøker med imaget
Ettersom han er blitt eldre, har Pitt stadig vunnet mer heder for sitt skuespill og sin forståelse av filmbransjen. Hans engasjement i diverse veldedige organisasjoner har også blitt lagt merke til.

I motsetning til Johnny Depp har imidlertid aldri Brad Pitt vært redd for å spøke med at folk oppfatter ham som sexy. George Clooney og Steven Soderbergh gjør maksimalt ut av dette i «Oceans»-filmene, mens Pitt selv lot seg style opp i «Troy».

Disco-Pitt
Coen-brødrene Ethan og Joel hyret inn Brad Pitt spesielt til snart norgesklare «Burn After Reading» der de har dresset opp Pitt som en personlig trener som aldri har forstått at 80-tallet er over.

- Jeg har alltid ønsket å jobbe med Coen-brødrene. Jeg trodde bare ikke at det skulle bli som et tyggegummityggende, Gatorade-drikkende, iPod-avhengig brushue, har Pitt uttalt. Ikke bare er han et brushode, Pitt demonstrerer også en god evne til å danse disko i filmen.

SE VIDEO AV BURN AFTER READING

HTML EMBED
video_embed(10936,1);

«Burn After Reading» har premiere neste fredag, 17. oktober.

Men den mest mystiske rollen Brad Pitt har påtatt seg er i den kommende «The Curious Case of Benjarmin Button» eller «Den fantasiske Benjamin Button» som er blitt den norske tittelen.

Dette er tredje gang Pitt jobber med David Fincher etter «Se7en» og «Fight Club» og filmen bygger over F. Scott Fitzgerads bok.

Blir yngre og yngre
Den handler om Benjamin Button som blir født gammel. Etter hvert som årene går, blir han yngre og yngre. Til slutt er han like gammel som sin far og i eldre-yngre dager møter han en kvinne som han forelsker seg i (Cate Blanchett). Problemet er bare at Benjamin ikke slutter å ynges, og når kona blir eldre, mister han interessen.

Benjamin Buttons spesielle situasjon gjør at han blir involvert i en rekke hendelser på verdenskartet gjennom hele sitt liv, som den spanske borgerkrigen.

SE VIDEO AV DEN FANTASTISKE BENJAMIN BUTTON HER

HTML EMBED
video_embed(11146,1);