Gå til sidens hovedinnhold

Brandos øy blir ferieparadis

Marlon Brandos private øy i Stillehavet blir nå omgjort til et ferieparadis for stjerner.

(SIDE2): Filmlegenden, som døde i juli ifjor, hadde en drøm om å lage et paparazzifritt tilholdssted for stjernene på sin private laguneøy, Tetiaroa, i Fransk Polynesia.

Nå ser det ut som om Brandos drøm kan gå i oppfyllelse. For ifølge Reuters skal feriestedet «The Brando» stå ferdig i 2008 på øyen han etterlot seg. Feriestedet skal bestå av 30 luksuriøse bungalower og øyen skal drives mest mulig miljøvennlig. Prosjektet har fått en prislapp på 40 millioner dollar.

Ukomplisert
- Marlon følte alltid at polyneserne hadde en avslappet og humoristisk holdning til livet. Han ønsket at hans eget liv kunne være så ukomplisert, men dessverre var det ikke sånn, sier utvilkingsingenør Richard Bailey. Han jobbet med Brando årene før han døde.

Per dags dato er Brandos enke Tarita Teriipia og deres sønn Teihotu de eneste som benytter seg av øyen. Det finnes heller ikke innlagt vann eller strøm der.

- Problemene skal løses på en måte som gjør at øyen beholder sin opprinnelige sjarm, samtidig som havskilpaddene som gyter der skal passes på, lover Bailey.

Indre ro
- Han ønsket et sted hvor hans venner kunne komme seg bort fra paparazziene og finne indre ro, sier han videre.

Brando kjøpte øyen i 1965. Det var der han spilte inn filmen «Mytteriet på Bounty» og traff sin kone Tarita Teriipia.

Her finner du informasjon om Tetiaroa.