- Alarmen kan ha reddet både garasjen og huset, sier John Roligheten. Det var ved 19-tiden mandag kveld bilentusiasten opplevde marerittet, skriver Telemarksavisa.

Les også: Porsche totalskadet i brann

Da kunne han konstatere at hans sjeldne 99-modell Porsche 911 GT3 var totalskadet av brann. Bilen var trolig verdt rundt 700 000 kroner.

- Det er selvfølgelig veldig kjedelig, men det kunne jo tross alt gått mye verre, sier Roligheten.

Bilen er tidligere brukt til motorsport, men nå var den satt tilbake til samlerstandard. Dette var den første utgaven av 911 GT3 og det er en populær bil blant samlere.

Utløste alarmen

Brannen i bilen har trolig utløst en av airbaggene som igjen har utløst innbruddsalarmen i bilen.

- Jeg skjønte ikke at lyden kom fra garasjen og lette flere steder før kona ropte at det brant i garasjen, forteller Porsche-eieren. Deretter gikk ting veldig fort.

- Jeg fikk røsket kablene ut fra en vedlikeholdslader som var koblet til batteriet. Deretter fikk jeg satt bilen i fri og fikk dyttet den ut av garasjen, gjenforteller Roligheten.

Dette forhindret brannen til å spre seg videre til garasjen og huset.

- Jeg tenker med uro på hva som hadde skjedd, dersom denne brannen hadde brutt ut på natta eller dersom vi ikke hadde vært hjemme, sier han.

Brannårsaken

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, men Roligheten har en formening om hva som har skjedd.

- Bilen blir bare brukt om sommeren og derfor er er batteriet koblet til en vedlikeholdslader.

- Det første jeg så da jeg kom til stedet var at halve batteriet var smeltet ved pluss-polen. Trolig er brannårsaken en kortslutning.

Motoren på bilen er plassert bak, mens batteriet står foran. Flammene hadde deretter spredt seg videre til kupeen og det var åpne flammer fra dasjbordet.

- Det var en unik bil, så dette er veldig kjedelig, men som sagt kunne det godt mye verre, avslutter Roligheten.

Les flere saker i Telemarksavisa