(SIDE2): Denne uken skrev Side2 om en delstat i USA som ønsket å forby brasiliansk voksing, som er helt eller delvis fjerning av kjønnshår. To kvinner hadde havnet på sykehus etter en litt uheldlig efaring med intimvoksing.

Les også:Er brasiliansk voksing farlig?

Ikke farlig
Side2 tok kontakt med hudlege Jon Langeland hos Hudklinikken i Oslo og spurte om denne typevoksing er farlig.

- Det er ikke farlig, men noen kan jo få plager av det, sier Langeland.

Noen plager som oppstår er inngrodde hår, og har man først fått det, så gir det seg ikke.

- Med voksing er det en av bivirkningene for mange, og har hårene først begynt å gro innover, så stopper de ikke med. Vi kan hjelpe noen med laser, men laserbehandling på helt intime deler er smertefullt. Det utføres heller ikke hos alle, og helst bare det håret som er tilgjengelig med truse på kan laserbehandles, sier han.

Voksing kan også føre til at man uheldigvis kan rive av noen deler av huden, noe som igjen fører til overflatiske sårdannelser som kan gjøre vondt. Men Langeland påpeker at du må gå til klinikker med kyndig personell.

- Det er et stort problem i denne bransjen og lite kontrollert fra myndighetene side. En kan nærmest bare ta på seg en hvit frakk og kalle seg spesialist innefor et felt, så jeg vil råde folk til alltid å sjekke stedet ut før man velger seg hudpleiere eller hudleger, sier han.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ha litt hår
Langeland anbefaler å ikke tar bort alt håret, da de har en funksjon.

- En del av disse hårene kan være bra å ha fordi de skaper luft. Når du har på deg klær, fungerer hårene slik at du ikke får i irritasjoner i huden, sier han.

Vi har hørt om kvinner som sier en brasiliansk voksing gjør underverker for sexlivet, men det vil ikke Langeland si noe om.

- Det er jo svært individuelt, noen synes det er best med litt hår, mens andre liker det helt hårløst, sier hudlegen og legger til at intimoksing ikke er noe de anbefaler.

Les også:- Uenige om intimbarbering

Valgfritt
I løpet av de siste fem årene har etterspørselen etter intimvoksing eksplodert i Norge og hudpleiesalonger over hele landet utfører voksingen. Fortsatt er også vanlig bikinivoksing mest populært, der man kun fjerner håret i bikinilinjen, mens du ved en brasiliansk voks kan velge mellom «flystripe», trekant eller et hjerte, mens andre ønsker alt vekk. Du velger selv hvor mye hår du hår du vil ha foran, mens alt håret fra rundt klitoris, kjønnsleppene og i rumpen blir fjernet.

Rett etter voksingen vil man være rød, hoven og litt sår. Men i løpet av noen timer vil rødheten og hovenheten være borte, sårheten kan vare et døgn, men ikke lenger. Det beste man kan gjøre for å unngå inngrodde hår er å bruke en god peelingkrem eller peelingvoks noen ganger i uken.

Det er som regel kun smerten som er verst med brasiliansk voksing - men litt ritsj ratsj i noen minutter og null barbering på noen uker er kanskje å foretrekke i sommermånedene?

Les mer her: Evas underverk for sexlivet