Gå til sidens hovedinnhold

Er dette verdt 3000 kroner?

Side2 testet Brazilian blowout.

(SIDE2): Det omtales som den største hårnyheten siden permanenten.

Brazilian blowout, eller frizzout, skal gjøre lokkene dine rettere, mer glansfulle og lettere å arbeide med. Det beskrives som drømmebehandlingen for dem med ugjørlig hår.

- Størst effekt eller forskjell er det for de som har afrohår eller veldig krøllete, tørt eller frizzy hår. Alle som har problemer med å få blankt hår, eller som har mye brus, vil få god effekt av behandlingen, sier Nina Kristine Ødegaard, innehaver av Body & Soul på Skillebekk i Oslo.

Det er derimot ikke alle som vil ha nytte av behandlingen.

- De med tynt, glatt nordisk hår trenger ikke dette, legger Ødegaard til.

- Glatt hår i fire måneder?
Er du derimot avhengig av rettetangen kan dette være redningen for deg. Med naturlig fall og en hårtype som betegnes som svært grov plages jeg av at håret er både tørt og brusete. Når jeg i tillegg får høre at resultatet av behandlingen jeg har valgt kan vare opp til fire måneder, er jeg nesten i ekstase og det er med store forventninger jeg setter meg i frisørstolen.

- Den mildeste behandlingen kan vare alt fra en til fire måneder, men det kommer an på hvor grovt håret er. Jo finere håret er, jo lengre jo lengre holder resultatet. Jo tykkere og grovere håret e, jo vanskeligere er det for stoffet å trenge inn, forklarer Ødegaard.

- Allergi og utslett
Body & Soul-klinikken tilbyr nemlig to ulike behandlinger, hvorav den ene er helt fri for vannstoff og andre giftige kjemikalier. Vannstoff finnes i blant annet i blekemiddel og har fått mye negativ omtale for dets skadelige effekt.

Flere Brazilian blowdry-typer har ikke blitt godkjent av EU, og den etterspurte behandlingen har derfor ikke vært å oppdrive i norske salonger. Brazilian frizzout som Ødegaard utfører skal ifølge hennes selv være helt lovlig.

- Flere av produktene ble ikke godkjent fordi de inneholdt så mye vannstoff og andre giftstoffer. Det har fått håret til å se både glatt og blankt ut, men utover det så har det inneholdt en del andre stoffer som blant annet har knekt håret. Folk har også fått reaksjoner, og håret har etter hvert blitt skjørt fordi det har inneholde såpass mye vannstoffer at håret ikke har tålt det. Folk har fått allergiske utslag, utslett og hovnet opp i hodebunnen, forklarer Ødegaard.

Stoffet som håret mitt skal mates med derimot er helt fri for vannstoffer, noe som selvfølgelig går ut over behandlingens effekt og varighet.

- Det du får er en veldig mild utgave. Den er for dem som ønsker å ha litt naturlig bevegelse i håret, men samtidig vil ha glattere lokker samt roe strukturen. Hadde vi tatt den andre typen, som inneholder 0,002 prosent vannstoff, hadde den vart mye lengre. Den du tar inneholder derimot ingen giftstoffer, vannstoffer eller noe annet som kan irritere. Den tar vare på strukturen i håret og er en keratinbehandling rett og slett, påstår Ødegaard, og legger til at den andre typen de tilbyr inneholder så lite vannstoff at den nesten er som et produkt uten vannstoff å regne.

- Det er mange merker innenfor denne behandlingen og den du får heter Brazilian frizzout. Den er EU godkjent og er den mildeste du kan få tak i som allikevel gjør jobben. Resultatet av den sterkeste av de to vi tilbyr har vart opp til seks måneder, legger hun til.

Les også andre Side2-tester
Vi tester healing
Ansiktsløftning uten kirurgi
Vi tester oksygenbehandling
Vi tester Mette-Marit-vippene

Steg for steg
Første steg i behandlingen er at håret renses med en spesialsjampo. Dette for at det skal bli enklere for stoffet som skal smøres på, å trenge dypere inn i håret. Håret tørkes deretter helt tørt, før middelet som skal gjøre håret glatt pensles på i små hårpasseer.

Håret tørkes deretter en gang til, og en rettetang benyttes for å gjøre håret helt rett.

- Vi tar igjen små passeer og fører rettetangen gjentatte ganger over samme området slik at håret blir helt glatt. Vi glatter og glatter nærmest til stoffet smelter inn i håret, forklarer Ødegaard.

Når hele håret er rettet ut med rettetangen kan du, ifølge Ødegaard, allerede da danne deg et bilde av hvordan dine lokker vil se ut i tiden fremover.

Men før man kan si seg ferdig skal håret igjen skylles og lokkene pakkes inn i en kur som virker i 20 minutter. Når denne er skyllt ut er det bare å føne håret tørt.

- Det er viktig at man i liket med å bruke hårprodukter for farget hår, bruker en sjampo og balsam som er spesiallaget for denne behandlingen. Bruker man for eksempel en shampoo som inneholder salt, slik som veldig mange billigsjampoer, er ikke dette bra for håret og varigheten på resultatet, advarer Ødegaard.

Men før du løper til nærmeste salong for å få lokkene dine rettet ut skal det nevnes at dette er en svært kostbar behandling. Hos Body & Soul koster det 1000 kroner timen å få håret rettet på denne måten.

- Det tar alt fra èn til tre timer å utføre behandlingen. Tiden kommer an på lengde, tykkelse og mengde hår. Det er bare større jobb jo tykkere og grovere håret er, forklarer Ødegaard.

Da jeg både har langt, tykt og store mengder med hår må jeg påregne omkring tre timer fra jeg setter meg i stolen til jeg kan gå hjem. Det vil si at en slik behandling koster onkring 3000 kroner for meg, uansett om jeg velger den uten eller med vannstoffer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kostbar behandling
Behandlingen er kostbar, men holder den løftet om et glattere og mer glansfullt hår er det utvilsom mange som vil løpe til nærmeste salong for å få penslet lokkene.

- Vi ser at håret på mange måter blir mykere. For det er veldig mange ganger at det er tørt, og vanskelig å jobbe med. Strukturen blir lysere, blankere og smidigere. Ikke bare glatter det ut håret, men det gjør noe med strukturen, påstår Ødegaard.

Undertegnede var nærmest i lykkerus de første dagene etter behandlingen. Den wow-effekten jeg hadde håpet på var utvilsomt til stede, og det var en deilig avveksling å slippe å bruke rettetangen så ofte. Håret så adskillig mer glansfullt og sunnere ut, og det føltes mykt og glatt.

Dessverre gikk håret tilbake til normal struktur og utseende etter et par uker, men håret føles fortsatt mykere, samt er enklere å arbeide med enn tidligere til tross for at det er tre uker siden behandlingen ble utført.

Kommentarer til denne saken