Gå til sidens hovedinnhold

Får ikke internett hjemme fordi det er fullt

Bor 10 minutter fra Oslo, men internett får de ikke hjemme.

(RB.no): Helt siden Jens-Petter og samboeren Sandra Rønningen kjøpte drømmehuset i juli i år har de forsøkt å få internett i boligen sin i Snorres vei på Skårer, helt uten hell.

– Jeg kan nesten ikke forstå at vi har havnet i denne situasjonen, så langt som teknologien har kommet i dag, sier en mildt sagt oppgitt og nesten sjokkert Jens-Petter.

– Alt er opptatt

Mellom femten og tjue ganger har de forsøkt å få ulike internettleverandører til å få dem på nett i huset, men hver gang får de det samme svaret: Det er ikke ledig kapasitet i området, så vi får ikke koblet dere til.

Ifølge Telenor, som eier linjene i området, har paret bosatt seg på et sted der alle porter som kan få hus på nett, er opptatt.

– Det finnes rett og slett ikke flere ledige internettporter i området, så det er faktisk fullt der, sier Knut Sollid, regional informasjonssjef for Nord- og Midt-Norge, Oslo og Akershus til RB.no.

Uaktuelt å etablere flere

Det betyr at også andre internettleverandører må si nei når Sandra og Jens-Petter vil ha internett via dem.

– At alle portene er opptatt betyr at de som leier linjer av oss også står overfor det samme problemet, forklarer Sollid.

Ifølge ham er det nærmest uaktuelt for Telenor å etablere flere internettporter i området.

– Hvis det skal leveres nett til flere enn dem som allerede har det der, så betyr det store investeringer for oss. Og spesielt hvis det kun gjelder én familie. Vi skal sjekke ut mulighetene, men sannsynligheten for at svaret her blir nei, den er stor. Dessverre for dem og dessverre for oss, sier han og legger til at Telenor ikke er pliktige til å tilby internett til alle som ønsker det.

– Vi er bare pliktige til å tilby telefoni og mobiltelefoni, sier han.

Må ty til mobilnettet

Sollid bekrefter dermed at det ser mørkt ut for noe annet enn mobilnett i huset til Sandra og Jens-Petter. Det gjør det unge paret frustrert.

– I 2013, så skulle man jo tro at det gikk an å få internett hvor man vil. Det føles nesten som om vi ikke skulle få tilgang til vann og avløp, sier Jens-Petter til RB.no.

Både han og Sandra trenger nett i jobbene sine, og de er begge enige om at mobilnettet i området ikke er godt nok.

– Vi kommer nesten ikke inn på nettbanken engang, forteller de.

Ifølge Sollid og Telenor er parets eneste reelle mulighet til å få internett i huset med det første, at det finnes en annen bredbåndsleverandør, for eksempel et kraftselskap, som leverer bredbånd via fibernettet sitt. Noe det ifølge Jens-Petter ikke finnes.

– Vi har undersøkt alt. Helt utrolig, men sant, vi kommer oss ikke på nett, sier han.

Denne saken er levert av RB.no.

LES FLERE SAKER:

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken