Gå til sidens hovedinnhold

Bridgeprofil: Espen Lindqvist

Espen Lindqvist er yngstemann på det norske VM-laget i bridge. Espen er regjerende europamester fra i fjor, men debutant i VM (Bermuda Bowl).

Espen Lindqvist - Lagets Benjamin

Unge Espen Lindqvist har en lang og meget sterk karriere bak seg som juniorspiller internasjonalt såvel som nasjonalt, med en rekke gode resultater. De siste årene har han etablert seg i åpen klasse både i Norge og internasjonalt. Da Erik Sælensminde og Boye Brogleand brøt opp sitt årelange makkerskap ble Espen for Boye et ganske naturlig valg som makker, åpenbart en spiller for fremtiden for det norske landslaget. Starten på makkerskapet ble som en rakett, full fart rett inn i verdenseliten. Paret var meget delaktig i Norges triumf i EM i fjor (2008). Nå skal Espen gjennom en ny eksamen, Bermuda Bowl, den mest prestisjetunge bridgeturneringen i verden.

Fakta:
- 25 år
- Født og oppvokst i Arendal, med en meget entusiastisk (og god) bridgespillende far (Petter Lindqvist)
- Student/profesjonell bridgespiller
- Ugift

Meritter:
- Debut på landslaget i åpen klasse i Pau, Frankrike i fjor der det endte med norsk gull, og førsteplass på butleren for Espen og makkeren Boye Brogeland
- En rekke gode plasseringer i internasjonale juniormesterskap, bl.a. to bronsemedaljer i EM
- Seriemester på Nord-Trøndelags lag i 2007
- Vunnet mange av de hardeste turneringene i Norge

Et lynintervju med Espen

-- Hvilke forventninger har du til det forestående mesterskapet i Brasil?

Vi går selvsagt for avansement fra Round Robin - deretter tar vi en kamp av gangen.

-- Hva tror du det betyr at ikke Helness og Helgemo spiller på laget denne gangen?

Vi mangler verdens kanskje beste par, så klart er det et minus.

-- Hvordan har forberedelsene til mesterskapet vært for deg og makkeren din?

Boye og jeg har jobbet en god del med systmet, og vi har også spilt mye sammen etter EM i fjor, selv om vi begge har spilt masse bridge med andre makkere. Vi spilte bl.a. sammen i en stor lagturnering i Enlgand (Spring Foursomes i Stratford) og i lag EM i San Remo. Forleden var vi dessuten i USA og spilte Summer Nationals. Jeg tror vi vil være godt forberedt til Bermuda Bowl. Da gjenstår å få det til å fungere maks der nede, og det tror jeg på.

-- Hva er din beste opplevelse med bridgen?

EM i Pau, såklart!

-- Hvem er den beste makkeren du har hatt?

He he, mange av de unge spillerne jeg har spilt med er meget gode, og flotte makkere. Men jeg må nok svare Boye. Det var fantastisk å spille med han i EM, og jeg føler kjemien i makkerskapet er kanon. Husk jeg er ung, så spør meg gjerne samme spørsmålet om tyve år!

-- Bobby Levin (USA) er den yngste i historien som har vunnet Bermuda Bowl (1981), tjufire år gammel. Skal vi håpe på en "nesten-tangering" av den rekorden i Sao Paulo?

He, he...vi får se, vi skal gjøre vårt beste.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken