(SIDE2): Å bruke briller er ikke lenger tabu, men heller trendy.

Så trendy at mange velger å gå til anskaffelse av et par selv om de ikke trenger det av synsmessige årsaker. Det er rett og slett blitt et moteaccessoar som kan løfte antrekket til nye høyder.

- Kan «gjøre» et antrekk
Kjendiser med briller har utvilsomt vært med å påvirke folks brillevaner, og fungerer ofte som et forbilde for brillebrukere.

- Mitt brilleforbilde er Johnny Depp. Han ga meg lyst til å skille meg ut og være stolt av at jeg bruker briller, sier Ragnhild Sundrehagen (23) til Side2.

Hun er en av dem som har meldt seg på optikerkjeden Specsavers modellkonkurranse, i håp om å være en av finalistene som skal kjempe om en kontrakt med modellbyrået Heartbreak/Pholk.

I fjor var det Anette Wiborg fra Oslo som kom til topps i den norske finalen, hvor flere hundre menn og kvinner kjempet om seieren. Mange kjenner kanskje Wiborg som deltaker i TV3-realtiden «Top Model» i 2007, hvor hun den gang havnet på en respektabel femteplass.

Meld deg på konkurransen her

- Jeg har blitt fortalt at jeg kler briller og at jeg er fotogen. Men jeg meldte meg også på fordi jeg alltid har hatt et ønske om å stå foran kamera, forteller Sundrehagen.

Mange av de som har meldt seg på modellkonkurransen har behov for å bruke briller på grunn av synet, men det er allikevel ingen krav i konkurransen.

Du må derimot være brillebruker.

- Jeg bruker briller og linser fordi jeg er veldig nærsynt, men har ikke noe imot å bruke briller fordi jeg synes de kan «gjøre» et antrekk, forklarer Sundrehagen.

- Ville irritert ham
Også Bertil Runfjord (30) har meldt seg på Specsavers modellkonkurranse, og han oppgir Woody Allen som sitt brilleforbilde.

- Jeg meldte meg på fordi en venn av meg jobber i Specsavers og det ville irritert ham å se meg i vinduet, sier Runfjord til Side2, og forteller samtidig at han bruker briller både fordi han må og fordi han synes det er fint.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Et moteaccessoar
Den 20 år gamle Christine Enderud har en tidligere toppmodell som brilleforbilde.

- Mitt brilleforbilde er Vendela Kirsebom. Hun ser fantastisk ut, sier Enderud til Side2.

- Jeg elsker å pynte og style antrekkene mine og der kommer gjerne brillene inn som et moteaccessoar, fortsetter hun.

Enderud melde seg på modellkonkurransen fordi hun liker å prøve det som er nytt og spennende.

- Jeg elsker konkurranser, men vinner sjelden, innrømmer hun.

I liket med de to andre trenger hun briller på grunn av synet.

- Jeg bruker linser hver dag og så bruker briller i periode hvor jeg leser mye - som for eksempel i eksamenstiden, forklarer Enderud.

Stem på din modellfavoritt her