Gå til sidens hovedinnhold

Brita var drita dårlig

Det meste var minst fem år for gammelt da Brita Møystad Engseth forsøkte å gjøre comeback som semi-seriøs tv-personlighet. Si din mening.

ANMELDELSE (NA24): Man skal alltid ha i minne daværende Dagbladet-anmelder Håkon Moslets famøse totalslakt av den siden tv-legendariske gullrekke-suksessen «Nytt på Nytt» i 1999.

For man kan ta feil når man skal anmelde premierer.

Si din mening om programmet nederst i saken.

Likefullt sier jeg eder: Gårsdagens førstesending av «Bare Brita Show» på TVNorge var bare drita dårlig. Fra begynnelse til slutt.

Programleder Brita Møystad Engseth har ett eller annet. Det er noe ved henne. Men vi så ingenting av det i går. Kanskje har det dødd mens hun har vært opptatt med bruke hele kredkapitalen sin på å lede Big Brother...

Det er 2007 nå!
Det er vanskelig å fordele skyld sånn helt uten å ha kunnskap fra bakom kullissene.

Men det er noe veldig TVNorge over produksjonen.

Alt kommer liksom rundt fem år for sent. Studioet («Britas leilighet», skal være) har «Friends»-innredning, gjestene er Elsa Lystad, Atle Antonsen, Ane Dahl Torp (vel, kanskje ikke fullt fem år) og en slem Dansefeber-dommer (hvem bryr seg lenger?) - Britas humor er sen-nittitalls og bedøvende forutsigbar (Om nynorsk: «og det syns vi jo alle var så gøy da vi var små!» Det er som man detter om kull av latter).

Innslaget med den dansende hunden var så gjennomført kjedelig at produsenten klokelig lot kamera hvile mer på publikum og programleder enn på kunstnerdyret. De som mot formodning likte dansband-bikkja, anbefales med dette å få med seg valpen Jølles oppvisning i Pusur 2.

Alt var bare så uendelig, uendelig førti.

Still klokka!
Brita Møystad Engseth er smart og verbal. Hun har ofte vært morsom og spissformulert. Det ville i utgangspunktet vært naturlig å sammenligne henne med de største; med Anne Sandvik Lindmo, Fredrik Skavlan, Thomas Numme og Harald Rønneberg.

Men Brita faller tvers igjennom allerede ved første nervøse kunstsvelg under introduksjonen til programmet.

Det meste må forandres om denne talkshow-satsingen skal gå veien for TVNorge.

Produksjonsstaben kan begynne med å stille klokka frem fem år.

Kommentarer til denne saken