(SIDE2): Hitlisten hele musikkverden følger, USAs Billboard Hot 100, har ikke bare en ny dronning. Hun setter også rekord. Tobarnsmoren Britney Spears' nye singel «Womanizer» tar et ekstremt breialt byks fra 96. plass til 1. plass denne uken, et hopp ingen har klart før henne.

  • Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Radiorotasjon og videovisninger på utvalgte nettsteder utgjør den amerikanske hitlisten sammen med salg, og i løpet av den første salgsuken solgte Brit Brit 286 000 nedlastninger kun i USA.

Singelen er nummer 1 på iTunes i Norge, Sverige Frankrike, Spania, Nederland og Canada. Ifølge Billboard er dette hennes første #1 siden 1999s «Baby One More Time».

SE DEN USENSURERTE VERSJONEN AV BRITNEY SPEARS NYE VIDEO

Men hun har hatt mange hits det siste tiåret. Til tross for det som lenge så ut som evigvarende motgang, er 26-åringen på god vei til å bli en slags poplegende, med en fanbase som spenner seg fra tenåringer med kviser og kontantkort til NME-lesere med svarte jeans ned i Converse-ene og ironiske briller.

Britney ser i alle fall ut til å ha kommet seg opp av kneiken hvor hun mistet barna i bakken foran fotografer, barberte hodet og angrep biler med paraplyer.

Albumet «Circus» kommer i salg 1. desember, skriver 730.no.

I Norge må Britney nøye seg med norsk 4. plass med «Womanizer», mens The Killers' «Human» går opp i toppetasjen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!