(SIDE2): TIl alle tider har de fleste mennesker hatt et svakt punkt for underdogen. Men enda bedre er det når falne stjerner går ned i kjelleren og henter styrken til å klatre hele den lange veien opp til topps igjen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fra Bob Dylan til Britney Spears - dette er musikkhistoriens mest imponerende comeback.

Bob Dylan og «Time Out Of Mind»
Til tross for den delvis kritikerroste «Oh Mercy!» fra 1989, var årene fra 1980 til 1997 en mørk tid for Bob Dylan. Mannen som en gang var hele musikkbransjens yndling hadde ikke levert et album av nevneverdig suksess på åresvis, og da han ble tatt opp i Rock & Roll Hall Of Fame i 1988, var det mange som så på dette som et litt nedlatende klapp på skuldra, som for å si «takk for innsatsen, Bob».

Men da Dylan tok seg en pause fra sin «Neverending Tour» for å slippe «Time Out Of Mind» i 1997, var det ikke rent få som fikk seg et sjokk. Dylan, som nesten døde av hjertetrøbbel like før albumet kom ut, var igjen på alles lepper og tok med seg 3 Grammy-priser for LPen. Siden har han fortsatt å turnere og gitt ut to glimrende album til i «Love And Theft» og «Modern Times».

Artikkelen fortsetter under bildet

Johnny Cash og «American Recordings»-serien
Etter en rekke magre år som artist ble Johnny Cash den første som fikk det som nå på folkemunne kalles «the Rick Rubin Treatment». I 1994 kom den første platen i «American Recordings»-serien, og det nakne og intime albumet ble spilt inn i Johnnys egen stue sammen med superprodusenten Rick Rubin, den gang mest kjent for sitt arbeid med Red Hot Chili Peppers og Slayer.

Og den da lite fasjonable countrylegenden fikk sin rettmessige posisjon som en gigant i musikkverdenen tilbake. I tillegg skaffet han seg yngre fans ved å spille inn en rekke moderne rockehits som for eksempel «Hurt» av Nine Inch Nails og Nick Caves «The Mercy Seat» i løpet av de fire platene med Rubin. Cash døde i 2003, på høyden av sin andre bølge av popularitet som artist.

Artikkelen fortsetter under bildet

Frank Sinatra og Oscar-statuetten
Sinatra hadde flere comeback i løpet av sin lange og innholdsrike karriere. Men hans første var også det mest imponerende. Hans turbulente ekteskap med filmstjernen Ava Gardner virket å ha tatt fullstendig knekken på det en gang så selvsikre tenåringsidolet, og det var først da Gardner forlot ham i 1953 at karrieren begynte å ta seg opp igjen.

Takket være filmen «From Here To Eternity» og den påfølgende Oscar-statuetten for beste mannlige birolle, var Sinatra igjen på alles lepper, både som filmstjerne og crooner. Sinatra kom aldri over Gardner, men som hans musikalske arrangør Nelson Riddle sa det: - Det var Ava som lærte ham å synge. Hun var hans livs store kjærlighet og han mistet henne.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Roy Orbison og Traveling Wilburies
Selv om The Traveling Wilburies var eks-Beatle George Harrisons hjertebarn, var det en av rockens største stemmer som nøt mest av supergruppas suksess. Orbison gjorde stor suksess i sine glansdager i femti- og sekstiårene, og var blant annet en av The Beatles' største forbilder. Men gamle hits som «Crying», «Only The Lonely» og «Pretty Woman» var lenge den en gang ikoniske sangerens sovepute.

Dette skulle dog endre seg på slutten av 1980-tallet, da Orbison ble med i supergruppa The Traveling Wilburys. I tillegg til allerede nevnte Harrison var ingen ringere enn Bob Dylan, Tom Petty og Jeff Lynne fra ELO med på det svært suksessfulle prosjektet. Orbison fikk ny giv av Wilburys-suksessen og gikk rett inn i studio for å spille inn soloplata «Mystery Girl». Veteranen rakk derimot aldri å oppleve at plata ble gitt ut, da han døde av hjerteinfarkt den 6. desember 1988. Singelen «You Got It» ble en enorm hit, og satte et verdig punktum for en fantastisk artist.

Artikkelen fortsetter under bildet

Britney og «Circus»
2007 var utvilsomt Britneys «annus horribilis». Dette tiårets største populærkulturelle ikon blottet seg for paparazziene, jaget de samme fotografene i vilt raseri med glattbarbert hode og en paraply i hånda og så ut til å ha mistet fullstendig kontroll over livet sitt. Skilsmisse fra den tragikomiske figuren K-Fed med påfølgende krangel om foreldrerett og rehab-opphold hjalp heller ikke på for den en gang så uskyldige popprinsessen.

Men mirakuløst nok har Spears greid å kjempe seg tilbake til toppen av listene med singelen «Womanizer» og den påfølgende plata «Circus». Under både de europeiske og amerikanske MTV-awards i 2008 gjorde Britney nærmest rent bord og vant til sammen hele fem priser. Hvem hadde trodd det skulle skje så kort tid etter det mest turbulente året i Britneys liv? Vi tar av oss hatten, frk. Spears!