Gå til sidens hovedinnhold

Ble hun forgiftet?

Nye funn viser at Brittany Murphy og ektemannen kan ha blitt forgiftet.

(SIDE2): Ifølge den amerikanske nettavisen Huffington Post viser nye analyser i en laboratorierapport at skuespiller kan ha dødd av forgiftning.

Brittany Murphy døde 32 år gammel i desember 2009, og den gangen ble det hevdet at dødsårsaken var pillemisbruk i kombinasjon med lungebetennelse og såkalt «jernmangelanemi». Fem måneder senere ble Brittanys ektemann Simon Monjack funnet død. 39-åringen skal også ha dødd av lungebetennelse og anemi.

Men nå blir det hevdet at Hollywood-skuespilleren og ektemannen ble forgiftet.

Gikk til søksmålet
Et år etter dødsfallet gikk Brittanys far, Angelo Bertolotti, til søksmål mot Los Angeles rettsmedisinske avdeling og Los Angeles-politiet for å få tilgang til flere toksikologirapporter. Faren påsto hardnakket at datterens dødsårsak var feil, og hevdet videre at funnene ikke ble analysert korrekt.

Skribent Julia Davis jobbet for amerikanske Homeland Security og var i gang med en biografi om Brittany Murphy, da hun kom over opplysninger som førte til at dødsårsaken kan være forgiftning.

- Det var skremmende å finne ut at de verken testet eller hadde noen intensjon om å teste Brittanys eller Simons hår for giftstoffer og tungmetaller. De to dødsfallene ble regelrett avskrevet med å være naturlige, men vi er ikke enig i den konklusjonen. Sannheten vil komme for en dag, det er vi sikre på, skriver Davis i en pressemelding ifølge den amerikanske nettavisen.

Brittanys far fikk sikret seg datterens hår, blod og vev for å utføre en uavhengig testing, og resultatene skal ha vist 10 tungmetaller over normalen satt av Verdens helseorganisasjon.

- Disse typer tungmetaller og giftige elementer er ofte funnet i rottegift, plantevernmidler, insektmidler og lignende. Siden verken Brittany eller Simon ville ha konsumert slike stoffer, konkluderte laben med at de kan ha blitt introdusert av en tredjepart med kriminelle hensikter, skriver Bertolotti i en e-post til Huffington Post.

Uvanlig
Nå krever faren full etterforskning basert på disse funnene. Bertolotti ønsker å renvaske datterens og hennes ektemanns navn, da rykter om narkotikamisbruk, spiseproblemer og selvmord kom fram i tabloidene etter Brittanys død. Han har også alltid hevdet at Brittany ikke brukte narkotika.

Med rettmedisinerne vil ikke gå tilbake på funnene fra 2010.

- Begge var ved dårlig helse da de døde. Jeg tror ikke de tok vare på seg selv eller spiste skikkelig. Og de ba ikke om legehjelp, sier assisterende rettsmedisiner, Ed Winter, som allikevel innrømmer at det er «uvanlig» med de svært like dødsfallene med fem måneders mellomrom.

Sjefetterforsker og rettsmedisiner ved Los Angeles County Department, Craig R. Harvey, sier imidlertid at saken ikke vil gjenopptas og at de står ved de originale funnene.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken