Gå til sidens hovedinnhold

Brobyggere bommet med en halvmeter

Innbyggerne i byen Laufenburg må vente enda lenger på ny bruforbindelse over Rhinen. Ingeniørene som er ansvarlig for byggingen, har nemlig tatt feil av pluss og minus - og delene passer ikke sammen.

Innbyggerne har lenge gledet seg til å få ny bru og bedre forbindelse mellom den sveitsiske og den tyske delen av byen.

Da halvdelen av brua som er under bygging på tysk side ble målt opp mot halvdelen på sveitsisk side, viste det seg at de rett og slett ikke passer sammen. Ifølge den tyske avisa Bild-Zeitung er det en høydeforskjell mellom de to delene på hele 54 centimeter!

Årsaken er ifølge NTB-DPA ikke dårlig håndtverk, men ulikt utgangspunkt for beregninger. Likevel er det nok noen ingeniører hos bygningsmyndighetene i den sveitsiske kantonen Aargau som har en dårlig uke på jobben, og som trolig må se langt etter bonus i tiden fremover.

Feilen ligger nemlig i beregning av høyden over havet. Det er velkjent for de involverte at tyskerne måler høyden over Nordsjøen, mens sveitserne tar utgangspunkt i Middelhavet. Det er også velkjent at forskjellen er på 27 centimeter, som må regnes inn.

- Forskjellen på 27 centimeter kjenner vi naturligvis til, sier en beskjemmet Beat von Arx hos bygningsmyndighetene.

Problemet er at en eller annen ingeniør har trukket fra 27 centimeter i stedet for å legge til 27 centimeter - og dermed blir det en glipe på 54 centimeter når delene skal settes sammen.

Brubyggingen er ikke kommet lenger enn at feilen lar seg rette. Veibanen på tysk side må nå senkes med de berømmelige centimetrene. Og regningen må dekkes av ingeniørkontoret der feilen ble gjort.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot