(SIDE2): Forskere ved MassGeneral Hospital for Children og Johns Hopkins University School of Medicine har studert effekten av sulforafan, et antioksidant som blant annet finnes i brokkoli, hos 40 barn og unge med autisme.

Sulforafan

Studien viste en signifikant forbedring av en rekke symptomer hos dem som fikk daglige doser av sulforafan sammenlignet med dem som fikk placebo. Dette inkluderte en bedring i sosial interaksjon, hyperaktivitet og verbal kommunikasjon, samt at repeterende og rituell oppførsel minsket, ifølge SVT.

Fire uker etter at behandlingen ble avsluttet kom symptomene tilbake hos de som hadde opplevd en forbedring.

- Vi tror at dette kan være et steg i riktig retning for den første behandlingsformen som kan forbedre symptomene ved autisme, sier farmasøyt Paul Ralalay, en av forskerne bak studien som presenteres i Proceedings of the National Academy of Sciences.

Hvorfor sulorafan har en effekt ved autisme vet ikke forskerne ennå, men de tror at antioksidanten påvirker kroppens celler.

- Er ingen «magisk kur»

- Vi har langt i fra seiret over autisme, men dette gir viktig kunnskap om hva som muligens kan fungere, sier forskeren Andrew Zimemrman, som sammen med de andre forskerne ønsker å understreke at de ikke mener at brokkoli er en slags magisk kur mot autisme.

Det skal også legges til at en tredjedel ikke hadde en positiv respons.

- Dette er bare en studie, og det er en innledende studie.

De mener likevel at funnet er lovende, og at det bør følges opp med en større studie, som også inkluderer kvinner og yngre barn, skriver CBS.

Brokkoli, og den kraftfulle antioksidanten, har tidligere blitt studert for sine potensielle fordeler mot kreft.