Gå til sidens hovedinnhold

Brøt barrieren

Så er det første steget på veien tilbakelagt. Brann har vunnet en kamp som serieleder og de gjorde det på en måte som det står virkelig respekt av.

Med to av sine beste spillere ute, måtte Brann-trener Mons Ivar Mjelde ned i kortstokken for å hente erstatterne. Brann spilte ikke noen stor første omgang, men målene, herregud, målene. De ser ut som om de kommer fra en eller annen lærebok som kommer som vedlegg til BOING eller BUSTER. Fotball for barn på drømmestadiet.

Etter hvert som kampen ble punktert ble det lekestue på Stadion. Lyn resignerte og Brann viser igjen at det å vinne fotballkamper ikke er så vanskelig. Og det er denne arrogansen og de flotte målene som er i ferd med å bli serieleder Brann sitt varemerke, der samhandlingen og kollektivet var Rosenborgs.

Kampen i dag var en anledning til å vise at en kan spille uten nøkkelspillere. Charlie Miller var savnet i første omgang. Erik Huseklepp var ikke i nærheten av å erstatte Petter Vaagan Moen som ennå ikke har vist toppformen. Det eneste spørsmålet vi stiller oss nå er, finnes det nøkkelspillere Brann ikke tåler å avse. Hva med Martin Andresen og Kristjan Ørn Sigurdsson? Martin Andresen har bare vært strålende i de siste kampene. Kristjan Ørn Sigurdsson er det faktisk mye verre med. Når han får sitt neste gule kort vil vi få det svaret. Men om èn kamp er det sommerferie og i sommerferien kommer Azar Karadas.

Rosenborg venter neste mandag på Lerkendal. Et Rosenborg som ligger som en skadeskutt gigant etter 0-3 mot Ham-Kam. Det kan gå begge veier. Brann har vanligvis reist til Lerkendal med frykt og respekt.

Kanskje de burde gjøre det neste mandag også. Med tre poeng i Trondheim er Brann antagelig seriemester om de vinner halvparten av kampene som gjenstår. Nesten uansett hvordan det går i de andre. Hvis ikke det er å få frysninger og frykt av, hva skulle da være det? Men vi husker alle hvordan det gikk med Start i fjor.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken