Gå til sidens hovedinnhold

«The Boss» krever brukte håndklær

Sjekk bergensaktuelle Bruce Springsteen sine krav.

(iBergen.no) Superstjernen Bruce Springsteen er ingen storforlangende mann. I hvert fall ikke etter rideren hans å dømme.

Nettstedet The Smoking Gun har tilgjengeliggjort deler av kravlisten fra Springsteens 2002-2003 turné. Og selv om rideren nok er noe endret nå seks år senere, kan den gi en klar pekepinn på hva The Boss ønsker seg når han spiller på Koengen i Bergen 9. og 10. juni.

120 håndklær
Blant kravene er 120 hvite badehåndklær som alle må ha vært brukt før. De må selvsagt være rene, men ikke nye.

«Please no new unwashed towels.» understrekes det i dokumentet. Håndklærne må heller ikke vaskes hos hvem som helst, men et «anerkjent renseri».

Egen gitarvakt
I tillegg forlanger Springsteen en egen sikkerhetsvakt som utelukkende skal vokte over gitarene hans. Han er også opptatt av at ingen uniformerte vakter må patruljere foran scenen under konserten, og ingen må heller bære våpen.

Superstjernen vil også gjerne ha en smakfullt innredet garderobe, spesifisert med antall stoler, sofa og bord. Også kona, Patti Scialfa Springsteen og de øvrige bandmedlemmene, har konkrete møbelønsker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ingen fyllefest
Alkoholen flyter ikke akkurat backstage på legendens konserter. Stort sett er det vann, energidrikker, melk og grønn te som konsumeres. Bare saksofonist Clarence Clemons har et krav om at seks flasker rødvin og en vinåpner må gjøres tilgjengelig i hans garderobe. I tillegg mesker han seg med Beluga kaviar.

Bandkollega Soozie Tyrell sitter tydeligvis og kjederøyker før konsertene. Hun krever to pakker sigaretter, lighter og askebeger i sin private garderobe.

Også matønskene er beskjedne. Bandet spiser mye hjemmelaget suppe og frukt, men overlater store deler av menyen til arrangørene.

Kranglet prisen opp
Springsteen er heller ikke kjent for å være spesielt krevende. Da BergenLive booket bandet til Kongen måtte de krangle med superstjernen for å få ta høyere billettpriser.

Det blir heller ingen egen VIP-seksjon på konsertene.

Les mer på iBergen. no: Eirik Bakke skadet igjen

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?