Gå til sidens hovedinnhold

Gikk han for langt?

Det var ikke dette kjæresten hadde sett for seg.

(SIDE2): Silje Løvås (25) hadde alltid drømt om et alternativt bryllup.

Og da kjæresten, Oddleif Løvås (32), fikk i oppgave å planlegge deres store dag helt på egen hånd gikk han virkelig inn for at det skulle bli en dag hans kjære skulle minnes.

Oddleif visste nemlig at Silje drømte om å gifte seg i Is-katedralen i Lillehammer. Men da bryllupsbudsjettet ikke tillot denne utflukten måket han like så godt et jorde og inviterte både brud og brudefølge til å vitne den spesielle vielsen, og det til tross for at bryllupet skulle stå en dag i januar.

- Hvis han hadde booket en kirke og tatt meg med dit kan det hende jeg hadde nektet å gå inn, forteller Silje til Side2.

- Jeg begynte å gråte
Det var i forbindelse med deltakelsen i TLC-programmet «Brud i blinde» hun og samboeren fikk 100.000 kroner til å arrangere sitt drømmebryllup.

Men med en betingelse.

Oddleif måtte planlegge den store dagen helt alene og de to fikk ikke ha kontakt inntil den dagen de skulle gifte seg.

- Når jeg fant ut at han skulle planlegge bryllupet alene så tenkte jeg ikke så mye, forteller Silje.

- Reaksjonen var at jeg begynte å gråte, men ikke for at han skulle planlegge for det tenkte jeg kom til å gå kjempebra, men mer fordi vi ikke lov å snakke sammen på to uker og det var ganske tungt å tenke på når man har fire barn, fortsetter hun.

Foruten å ha to felles barn bor også Oddleifs barn fra et tidligere forhold hos paret, noe som skapte ekstra store komplikasjoner under selve planleggingen.

- Det gikk jo å være alene, men jeg var så uheldig at to av barna ble syke. Jeg var rett og slett ikke sikker på om jeg kom til å kunne står på to ben den dagen jeg skulle gifte meg, minnes Silje.

HER ER HVOR SILJE DRØMMER OM Å GIFTE SEG:(Artikkelen fortsetter under filmen)

HTML EMBED
This is the TLC Norway player. Cloned from a generic chromeless player.
brightcove.createExperiences();

Ville ikke stå hvit brud
Oddleif på sin side fikk også merke hvordan det var å være alene med fire barn.

Han tok nemlig med seg de små når han skulle kjøpe brudekjole til sin kommende kone, noe som skapte ekstra stort press på den nervøse bryllupsplanleggeren.

Det Oddleif ikke visste var at den vordende bruden hadde et ønske om å gifte seg i en sort brudekjole. Det var imidlertid ikke et sort antrekk han plukket ut for Silje.

Heldigvis for Oddleif var ikke kjolen han valgte helt hvit, for da hadde sjansene for å få aksept fra bruden vært svært små.

- Hadde han kommet med en hvit kjole så hadde svaret kanskje blitt noe annerledes enn ja. Ellers så var det ikke så nøye, men når det kom til kjolen var jeg veldig sikker på at jeg ikke ville ha en tradisjonell hvit kjole, forklarer hun.

- Perfekt stemning
Den dagen paret skulle gifte seg oppsto det allikevel komplikasjoner.

På grunn av stort snøfall natten før måtte brudgommen måke jordet på sin egen bryllupsdag, slik at både brud og gjester kunne komme seg fram til «alteret».

- Jeg synes det var helt perfekt. Jeg hadde alltid drømt om et vinterbryllup og jeg hadde sett for meg masse snø, fortelle Silje.

- Da det begynte å snø var det perfekt stemning, sier hun videre.

Hyttefest
Men i det bruden gir Oddleif sitt ja vet hun ikke at brudgommen har leid en hytte for å feire det ferske giftermålet.

Dette er et noe annerledes miljø enn ballsalen bruden hadde tatt nærmere i øyesyn i dagene før bryllupsdagen, men bruden ble alikevel fornøyd med avsalutningen på den store dagen.

«Brud i blinde» ser du på TLC onsdager kl. 20:30.

SE ODDLEIF GJØRE KLAR JORDET:

HTML EMBED
This is the TLC Norway player. Cloned from a generic chromeless player.
brightcove.createExperiences();
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken