Gå til sidens hovedinnhold

Slik kommer du over et brudd

Her er rådene til hvordan du takler hverdagen etter at det er slutt med kjæresten.

(YEYE): Vi har alle hatt kjærlighetssorg og følt at livet var helt håpløst. Uansett om man har blitt dumpet eller selv har avsluttet forholdet, så er det fort gjort å sitte igjen med en vond følelse.

Man blir sittende inne, får lite å gjøre, er trist og lei, og føler seg ensom og forlatt. Og ja, det er lov å være lei seg - men det finnes også gode råd som, hvis du klarer å følge dem, gjør dagene mye lettere.

Slik kommer du over et brudd:

Aksepter situasjonen
Først og fremst må du akseptere at det er helt normalt å føle seg ensom. Man er ikke unormal selv om man føler seg ensom og har noen urasjonelle tanker!

Klarne hodet, tenk positivt
Det hjelper ikke å tenke triste tanker. Prøv heller og fokuser på det positive, for eksempel at våren er her og at kveldene blir lysere. Blir man først singel, så finnes det vel ikke noe bedre tidspunkt enn våren og sommeren?

Gode venner
Det er viktig med gode venner. Bruk dem for alt de er verdt i denne tiden! Dette er ikke tiden for å være alene. Tillat at vennene passer på deg og inviterer deg med på ting. Men du velger selv hva du sier ja og nei til.

Har du noen gode råd til hvordan man kommer over et brudd? Del dem med andre nederst i saken!

Tør å ta imot hjelp
Si ifra hvis du trenger noen å prate med eller hvis du bare trenger selskap. De som er glad i deg kan være til utrolig god hjelp!

Tør å si nei
Selv om vennen din dro på byen da hun ble dumpet, er det ikke sikkert om dette passer for deg. Finn ut hva som passer for deg, og ikke bli med på noe du ikke har lyst til. Det er helt individuelt hva som hjelper ved et brudd, om det er å dra på kino eller gå en tur i skog og mark. Eller en golfhelg med kompisene.

Snakk med familien
Selv om gode venner er noe av det viktigste, kan det også være godt å snakke med et familiemedlem. Dette kan være en god støtte når livet ikke er helt på topp.

Disponer tiden
Et brudd trenger ikke nødvendigvis bety at man får lite å gjøre eller blir mye alene. Du har fått mer tid for hånden, og det kan snus til noe positivt. La heller bruddet være et påskudd til å gjøre ting du har hatt lyst til lenge, eller ikke fått tid til tidligere. Hva med å begynne på et kurs eller ta opp igjen håndballen?

Tren
Det hjelper alltid å trene. Når du trener løslates endorfiner, noe som er bevist at bedrer humøret og gir mer følelse av velvære. Man føler seg alltid bedre etter en treningsøkt!

Tenk tilbake til barndommen
Tenk på hva du gjorde da du følte deg ensom som barn. Kanskje du hadde et hemmelig sted du gikk til? Det er godt mulig at dette hjelper deg like mye nå som da du var liten.

Sett pris på tiden
Sorgprosessen kan også oppleves som deilig og befriende, selv om man føler seg ensom. Fokuser på friheten du har blitt tildelt, og alle mulighetene som ligger foran deg.

Ikke stress
Godta at du nå er alene og at du trenger tid på å komme deg. Det er normalt at det tar litt tid før man kommer over noen eller er klar for å møte noen andre. Det kan være godt med et pusterom før man hiver seg ut i en ny jakt eller et nytt forhold. Ikke stress!

Ensom betyr ikke det samme som alene
Man kan nemlig være alene uten å føle seg ensom, for eksempel ved å invitere venner til seg eller finne på ting. Det kan også være lurt å ha en fast dag i uken som man finner på noe etter skole eller jobb.

Pynt deg
Ikke dass rundt i joggebuksen i veldig lang tid etter bruddet. Det er lov en liten stund, men til syvende og sist så føler man seg langt ifra bedre av det. Pynt deg, ta på de kuleste klærne, fiks frisyren og stæsj deg opp. Det hjelper mye!

Unn deg litt luksus
Etter et brudd er det ofte at man føler seg lite attraktiv. Da kan det være en skikkelig selvtillitboost å unne seg litt luksus. Hva det skal være vet du selv best. Kanskje en time hos frisøren, eller en lang massasje? Eller hva med å dra på spa?

Ikke vær desperat
Selv om du er singel er det ingen vits i å være desperat av den grunn. Det er rett og slett usexy og slitsomt for omgivelsene dine. Slapp av, ta det rolig – så skjer det av seg selv.

Ha tro på kjærligheten
Tenkt at neste gang du møter noen – ja, da kan det godt hende at det er mannen/kvinnen i ditt liv!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Del dine kjærlighetsråd med andre her:

Kommentarer til denne saken