Gå til sidens hovedinnhold

Bruker 16,5 millioner på nytt datasenter

Datametrix har vunnet to kontrakter med Skatteetaten.

Datametrix har vunnet to kontrakter med Skatteetaten. Den største avtalen dreier seg om etablering av en ny datasenterløsning i Skatteetatens lokaler på Helsfyr og i Skattetatens alternative datasenter. Den andre kontrakten omhandler etablering av trådløst nett i de nye lokalene på Tøyen. Kontraktene har en samlet verdi på drøye 18 millioner kroner.

Skatteetaten har vært kunde av Datametrix helt siden 2004, og er en etat som stiller meget strenge krav til sine leverandører. For Datametrix er det av stor betydning å være leverandør til en av de største offentlige forvaltningsselskaper i Norge:

- Det at vi vant disse kontraktene, anser vi som en anerkjennelse av jobben vi har gjort for Skatteetaten gjennom mange år. I tillegg er kontraktene en stor tillitserklæring. Skatteetaten er en moderne organisasjon med krevende utfordringer, og ved å vinne disse anbudene i sterk konkurranse med andre aktører, gir det en god indikasjon på at Datametrix både har fremtidens kommunikasjonsløsninger og de rette menneskelige ressursene, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix i en melding.

Bakgrunnen for den største kontrakten (cirka 16,5 millioner kroner), etablering av en ny datasenterløsning, er at brukerblokkløsningen i dagens datasenterløsning på Helsfyr er full. Det er heller ikke mulig å håndtere en redundant løsning på tilfredsstillende måte. For å øke kapasiteten på datasenteret skal Datametrix erstatte dagens løsning med ny infrastruktur, ved å sette opp ny brukerblokk. Videre er det besluttet å ha en delt produksjonsløsning, slik at det også skal etableres en redundant løsning/brukerblokk for skattetatens alternative datasenter.

Den mindre avtalen (cirka 1,5 millioner kroner) er opprettelsen av et heldekkende trådløst nettverk for ansatte og gjester i Skatteetatens nybygg på Tøyen. Når løsningen er på plass vil ansatte og gjester, opptil 1200 brukere av gangen, få trådløs tilgang til den informasjonen de trenger via sin bærbare PC/IPAD/mobiltelefon – uavhengig av hvor de befinner seg i byggene.

- Løsningene gir flere gevinster for Skatteetaten, deriblant bedre kapasitet på datasenteret og økt sikkerhet gjennom en fullverdig gjesteaksessløsning. I tillegg er løsningene både fremtidsrettet og skalerbare. Jeg er derfor ikke i tvil om at Skatteetatens ansatte og etatens brukere vil få stor glede av de nye kommunikasjonsløsningene, avslutter Lerkerød i meldingen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken