Gå til sidens hovedinnhold

Bruker 21 minutter om dagen på å telle kalorier

Kvinner vil ha oversikt over kaloriinnholdet i maten de spiser, men også gutta er opptatt av hva de får i seg.

(SIDE2): Totalt bruker kvinner nesten ett helt år av livet sitt på å bekymre seg over vekt, kalorier og dietter.

Vil vite næringsinnholdet
Ifølge en ny, britisk undersøkelse går 21 minutter av dagen til gjennomsnittskvinnen med til å gruble over og utforske kaloriinnhold i mat- og drikkevarer, skriver Daily Mail.

I løpet av 67 år vil disse 21 daglige minuttene totalt komme opp i to timer per uke, eller hele 355 dager. Altså nesten ett helt år.

Men mannfolka er også opptatt av hva de får i seg og resultatene fra undersøkelsen viser at de bruker i gjennomsnitt 18 minutter hver dag til å tenke over matinntaket. Til sammen utgør dette 304 dager.

Slanker seg for andres skyld
Resultatene viser at hovedgrunnen for å telle kalorier ikke nødvendigvis er for sin egen del, men fordi man ønsker å se bra ut for sin partner og andre familiemedlemmer. En tredjedel av de spurte sier at de kunne tenke seg å gå ned i vekt fordi de mener dette ville gjort kjæresten mer fornøyd.

Videre innrømmer en av ti at de teller kalorier for å passe vekten slik at de ikke risikerer å bli tykkere enn vennene sine.

De som arbeider på et kontor er også opptatt av å se bra ut foran sine kollegaer. Her sier en av fjorten at de later som de leser på matvaredeklarasjonen for at andre skal få en oppfattelse om at du er opptatt av å holde deg i form.

Ikke negativt å telle kalorier
Med dagens teknologi viser undersøkelsen at mange fører kostdagbok og teller kalorier ved hjelp av ulike smartkalori-apper. Fiona Hope, en av de ansvarlige for studien, mener at det å telle kalorier er blitt en vanlig del av det moderne samfunn.

Hun ser på det som en positiv trend at folk i dag har mulighet til å følge med på sitt eget mat- og drikkeinntak ved hjelp av apper som fungerer som kaloritellere og som kan gi rask informasjon om næringsinnholdet i et produkt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken