Gå til sidens hovedinnhold

Bruker barna i fedmekampen

Det skaper sterke reaksjoner.

(SIDE2:) Michelle Obama har fått mange lovord og hyllest for sine prioriteringer rundt temaet sunn livsstil og kampen mot overvekt blant barn. Dette har vært en av hennes viktigste saker som førstedame.

Men når hun nylig dro sine egne barn inn i fedmedebatten har det skapt reaksjoner, skriver abcnews.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Talte om døtrene
Sist uke talte Michelle Obama i forbindelse med en ny kampanje mot barnefedme. Og det var da hun dro inn sine egne erfaringer rundt temaet.

- Jeg trodde mine barn var perfekte – og det er de og kommer de alltid til å være – men legen vår advarte mot at han var bekymret for at ting var ute av kontroll. Jeg hadde ikke sett forandringene. Og nettopp dette er et av problemene, og en del av utfordringen. Det er nemlig ofte vanskelig å se forandringer ved sine egne barn når du ser dem hver dag, sa Obama, og fortsatte:

- Men ofte innser vi ikke at disse barna er våre egne, og at våre egne barn kan være i fare for å bli overvektig. Vi tenker alltid at det skjer med andres barn, og jeg var i den posisjonen selv.

Presidentfruens utsagn har skapt debatt på nettet og i den medisinske verden. Hun får både kritikk og ros. Men kritikken går hovedsakelig ut på at mange mener hun ikke burde har gjort temaet personlig og blandet inn døtrene. Selv om det er ment vel for samfunnets beste, gir det ikke hennes barn noe godt selvbilde, lyder noen av reaksjonene.

Feil fokus
Andre mener at Michelle Obama tar tak i overvektsproblematikken på feil måte. Hun fokuserer for mye på vekt og slanking, istedenfor å rette fokus mot livsstilsendringer. Fokuset på fedme gjør at dette problemet handler om utseende, noe som ikke er bra for barn, spesielt ikke jenter, mener personer som jobber med spiseforstyrrelser.

Kommentarer til denne saken