Gå til sidens hovedinnhold

Bruker nettet som telefonkatalog

Nordmenn bruker nettet aktivt for å finne informasjonstjenester og offentlige institusjoner.

Telefonkatalogen er den informasjonstjenesten nordmenn har søkt mest etter på nettet i 2003. På andre plass kommer Aetat, mens tredjeplassen inntas av Gule sider.

De ti mest søkte infotjenestene på MSN:
1. Telefonkatalogen
2. Aetat
3. Gule sider
4. Finn
5. Skattelister
6. Odin
7. Brønnøysundregistrene
8. Posten
9. Lovdata
10. Skatteetaten

- Ut fra denne statistikken er det grunn til å anta at mange nordmenn velger den nettbaserte gratistjenesten, i stedet for de telefonbaserte nummeropplysningene når de skal finne telefonnummer og adresser til folk og virksomheter, sier portalsjef Helge Birkelund i MSN Norge.

Listen viser de ordene internettbrukerne taster inn for å finne relevante nettsteder.Høstens mye omtalte skattelister kommer på femteplass på listen, på tross av at de fleste nettstedene kun hadde listene ute i en tre ukers-periode.

- Skattelistene gjorde folk mer interessert i hva andre tjente og hadde i formue. I den korte perioden våre skattelister lå ute hadde vi 2,5 millioner søk på denne delen av vårt nettsted. Det viser at tilgjengeligheten i stor grad styrer interessen for informasjon.

Andre ofte søkte tjenester er markedsplassen Finn, regjeringen og departementenes informasjonstjeneste Odin, Brønnøysund registrene, Posten og Lovdata.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året