Gå til sidens hovedinnhold

Matbyen Brussel

Dersom planen din er å gå ned noen kilo i løpet av 2012, bør du holde deg langt unna Brussel!

HTML EMBED

For det første er dette en fantastisk ølby, og øl er ikke spesielt slankende. For det andre står hele 2012 i den gode matens tegn, og gourmetåret Brusselicious er proppet med arrangementer, utstillinger, foredrag, guidede turer og spektakulære måltider. Markeringen når sitt klimaks langhelgen 6.–9. september da Brusselicious Festival går av stabelen.

Her er noen av høydepunktene fra resten av året.

Middag i høyden i Brussel

Dette er definitivt ikke noe for deg med høydeskrekk. «Dinner in the sky» er et middagskonsept som er blitt arrangert rundt om i verden, og som i juni og juli finner sin vei til Brussel. Her blir et stort langbord og stoler med 22 fryktløse gjester festet i en heisekran for å innta lunsj eller middag dinglende høyt over byen. Prisen er ca. 1150 kroner per cuvert.

Restauranttrikk i Brussel

Fra og med 29. februar kan du booke én av 34 plasser på restauranttrikken som serverer et totimers gourmetmåltid i løpet av sin rundtur i byen. Prisen er 570 kroner, inkludert mat, drikke og trikkebillett.

Gigantmat i Brussel

Fra og med 22. juni og tre måneder fremover vil det dukke opp digre skulpturer av belgiernes favorittmat rundt om i byen. Lokale kunstnere er blitt engasjert for å lage gigantiske sjokoladeplater, rosenkål, ølglass og pommes frites. Blant annet.

Sjokoladekurs i Brussel

Belgisk sjokolade er verdenskjent med god grunn, og i løpet av en times lang sesjon kan du lære mer enn du strengt tatt trenger å vite om den søte (og/eller bitre) herligheten. Det blir informasjon, demonstrasjon og – ikke minst – smaking.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?