Gå til sidens hovedinnhold

En gammal gris

Hva får du om du tar en halvgammal fyr i dress og lettkledte, dansende damer?

Bryan Ferry
Norwegian Wood
Frognerbadet

(SIDE2): Det er dress, det er kordamer i paletter og det er hoftedans.

Bryan Ferry er mannen for de som liker det delvis rolig, delvis glætt, delvis oldschool. Med andre ord, ikke for alle, og mest for den eldre garde. Noe som gjenspeilet seg i publikum i Frognerbadet torsdag kveld.

Som så mange andre av traverne, kan Ferry opptre i søvne. Bandet er så samkjørte at det ikke er rom til store misser, heller ikke overraskelser. Det startet smått tregt, litt dansebandpreg, men det tok seg opp og ble livat som bare en artist med et publikum i ryggen kan klare. Og der Ferry ikke er mann nok i seg selv, så vet han å slenge på det lille ekstra. Lettkledde damer som kun mangler polestanga, gjør blodet passe hett, selv i det nedkjølende regnet som kom midtveis i settet. (Det er ikke NW uten, nei).

Og mannen liker seg blant damer – i tillegg til å sørge for dansestemning, så både synger de, spiller tromme og blåser på saksofon. <ti mann på scenen er ingenting - og det blir i hvert fall trøkk ut av det. Gjengen foran scenekanten koste seg allerede fra start, etter hvert svingte det i plastgalssene også helt bakerst. Langt fra fullt første dagen av festivalen, men like fullt moro sånn cirka midt i uka.

Med låter som I Put a Spell on You, All Along The Watchtower, Let's Stick Together, Jealous Guy og Hold On I'm Coming, har Ferry en imponerende setliste. Låter mange kan, låter mange lett kan klappe med til og danse junikulda vekk med.

Kanskje ikke kvelden for de som ikke er innvidde i Ferrys univers, dette er voksenmusikk - men det ble gøy da!

5163

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken