HTML EMBED

Som sjøfartsnasjon har Norge lange tradisjoner for vielser i utlandet. Det kunne gå lang tid mellom hver gang sjøfolk rakk hjemom, men sjømannskirkene rundt om i verden kom giftesyke til unnsetning.
De siste årene har det tatt helt av. Fra 1986 til i dag er antallet nordmenn som gifter seg i utlandet blitt mer enn femdoblet.

NORGES MEST ROMANTISKE

Bestill i tide
Noen velger utenlandsvigsel i tomsomhet for å gjøre ting enkelt og intimt, men husk at forberedelser må til uansett.
Det er for eksempel ikke bare å troppe opp på ambassaden eller i sjømannskirken på impuls. De mest populære vielsesstedene, som ambassadene i Roma og Paris, og sjømannskirkene på Gran Canaria og i København, kan bli fullbooket lang tid i forveien. Du må dessuten ha ordnet med prøvingsattest og vitner i forkant.
– Enkelte tabber seg også ut på å ikke sjekke lokalene der middagen eller festen skal holdes grundig nok. Mitt tips er å avlegge stedet en visitt så snart dere ankommer, og gå gjennom planene, råder Jeanette Lilleås i selskapet Brudepiken, som hvert år hjelper 80–100 norske par med utenlandsbryllup.
Hun har Toscana som sin fremste personlige anbefaling til deg som går med tanker om å smis i Hymens lenker.

5 drømmebryllup i utlandet

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Ekteskap på italiensk

Italia er et svært populært land for gifteklare nordmenn, enten man velger en enkel seremoni ved ambassaden i Roma, eller et overdådig Toscana-bryllup med tjukke slekta.
Den fremste anbefalingen fra Jeanette hos Brudepikene er den vesle kystbyen Santa Maria di Castellabate litt sør for Capri. Selve vielsen kan foretas i en middelalderborg, eller helt i vannkanten. Middagen inntas på en utendørs strandrestaurant mens alle innkvarteres på et firestjerners luksushotell. Her kan gjestene deres fråtse i kulturelle og kulinariske opplevelser, eller ta det hele som en badeferie.
Bryllup i Italia er en annet norsk bryllupsplanlegger som har spesialisert seg på gifteklare med sans for støvlelandet. 0

Verdens beste ferieøy

World Travel Awards har to år på rad kåret Mauritius til verdens beste ferieøy. Dette er et sted svært mange velger å legge bryllupsreisen, og konkurransen om gjestene har bidratt til at mange steder her gir kraftige rabatter ved både bryllup og bryllupsreise, men husk da å ha med fersk og gyldig vielsesattest.
Manta Reiser og Paradisreiser er blant selskapene som kan hjelpe dere å legge til rette for både drømmebryllup og/eller bryllupsreise på øya rett øst for Madagaskar. De kan også hjelpe om dere heller fristes av Seychellene, Sri Lanka, Maldivene eller Sør-Afrika.

Thailandsk strandbryllup

Ønsker dere et eksotisk strandbryllup på overkommelig budsjett, kan Thailand være et godt alternativ. I nordmenns asiatiske feriefavoritt får dere høy standard til lave priser, og strendene er blant verdens vakreste. Her er det også gode muligheter for svært stemningsfulle tempelbryllup, der selve seremonien utføres av munker.
Både StarTour og OrkidéEkspressen tilbyr bryllupspakker ulike steder i Thailand, enten det kun er dere to, eller et større brudefølge.

Franske følelser

Oh la la... Provence kan gi en virkelig romantisk ramme for et sommerbryllup, med sine pastorale landskap, sin vin, sine kulinariske overdådigheter og inngrodde sjarme.
Selskapet Kjent i Provence lever opp til navnet sitt, og kan hjelpe dere med alt praktisk i forbindelse med bryllupsfesten, men selve vielsen må dere gjøre unna på forhånd, for eksempel ved ambassaden i Paris eller hjemme før avreise.

Stillehavsparadis

Stillehavsøyer som Fiji, Hawaii, Samoa, Tonga og Tahiti er et godt stykke unna, og neppe steder dere klarer å dra med hele slekta for å feire bryllup. Dette er like fullt destinasjoner høyt på mange gifteklares drømmeliste, og kjekt om man velger å kombinere bryllup og bryllupsreise.
Om dere velger Hawaii, hjelper den norske konsulen Nina Hamre Fasi og Hawaii-bryllup dere med det meste der, mens Fijireiser tilbyr bryllupsarrangementer på en rekke av sine destinasjoner rundt om i Stillehavet.

Bryllupsplanleggere

Her er et utvalg selskap som kan hjelpe dere med å arrangere både vielse og bryllup i utlandet:
www.beautifulwedding.as
www.brudepikene.no
www.bryllupiitalia.no
www.canarylife.com/brudeservice/
www.fijireiser.no
www.hawaiibryllup.com
www.jamaica.no
www.mantareiser.no
www.orkide.no
www.provence.no
www.spaniabryllup.no
www.wreiser.no

Flere tips om du skal gifte deg i utlandet

www.bryllupiutlandet.no
www.bryllupsvenner.no
www.bryllupsweb.no
www.bryllupsmagasinet.no/Artikler/Bryllupsreiser/
www.dittbryllup.no