Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir bryllupet ditt billigere

Se bryllupekspert Mona Grudts beste tips.

(SIDE2): - Du kan spare inn på alle poster når det kommer til bryllup. Så det skal være fult mulig å få det til uten å måtte blakke seg eller ta opp lån, sier Mona Grudt til Side2.

Den tidligere Miss Universe-vinneren, og nå redaktør i magasinet Ditt Bryllup, kan sies å være en ekspert på området.

Å arrangere et bryllup kan bli en kostbar affære. Små poster som du kanskje trodde ville bli nærmest ubetydelig kan plutselig bli dyrt, og omvendt.

- Vær kreativ
Grudt anbefaler derfor at du setter av god tid i forkant av bryllupet til å finne ut hvor og hva du kan spare inn på.

- Bruk venner og familie for det de er verdt. Noen kan sikkert arrangere blomster, noen kan pynte bord, har du en hobbymusiker i familien vil sikkert han også stille opp som sanger eller DJ. Finn ut hvem som kan hva, og hvordan de kan hjelpe. Det beste rådet er å være kreativ, sier hun.

Grudt forteller også om et såkalt kurvbryllup hun var i en gang Trøndelag, hvor de virkelig klarte kunsten å spare inn på mat og drikkekostnader.

- Vi kaller det for et kurvbryllup, og det går ut på at alle gjestene tar med en kurv med sin favorittmat og litt drikke. Alt settes ut på bordet, og deles. Senere på kvelden satte vi oss ved fjorden og grillet pølser til nattmat. Det var faktisk et utrolig hyggelig bryllup, og det viser at det ikke betyr noe hvor mye penger en har å rutte med, sier hun.

Hun tipser om at brudekjolen heller ikke trenger å være så dyr.

- Det finnes rimeligere varianter også.

Noe som kan være lurt er å vente til slutten av sesongen, like før de nyeste kolleksjonene kommer inn. Da kan man gjøre et kupp på kjoler som er på vei ut av sortimentet.

Trenger ikke ha 200 gjester
Når det kommer til antall middagsgjester er dette noe som fort kan øke totalprisen på bryllupet ditt. Mona Grudt holder derfor en knapp på den gamle tradisjonen om å be de som ikke regnes som dine aller nærmeste til kaffe og fest etter selve middagen.

- Middagen kan du holde intim, også kan den perifere familien og venner komme på kaffe og kaker. Man trenger ikke å invitere 100-200 gjester til treretters middag, og så videre.

Noe hun har sett at flere og flere gjør er å ta bryllupsreisen og bryllupet i en smekk.

- Da kan du jo invitere med deg kun de aller nærmeste, og gjøre det veldig lite og intimt, sier hun.

Ballerinaaktige skjørt trender
I helgen skal Grudt være konferansier på årets bryllupsmesse på Grand i Oslo, og hun gleder seg stort.

I fjor hadde rundt 1000 vordende bruder tatt turen til messen.

Bryllupseksperten kan fortelle at årets brudemote dreier seg mye om blonder, og henviser til Kate og Williams bryllup.

- Når det skjer slike store ting, så påvirker det moten - også brudekjolemoten. Derfor ser vi nå mye blonder. Men det som er mer nytt av sesongen er tyllskjørt. Dette gjør at man får litt den ballerinalooken, men også her kan det gjerne være blonder på det ytterste laget. Så altså florlette, ballerinaaktige skjørt, som gjerne skal være stroppeløse, sier hun.

Ellers nevner hun at fjær er et nytt element, som enten kan komme på toppen, skjørtet eller i form av tilbehør. Fargede belter er også noe nytt og populært. Og brudene bruker ofte belter med en farge som tas igjen i bryllupets fargetema.

Detaljene i år er gjerne større og mer prangende. Årets trendvisning for brud kan du lese mer om på Side2 Catwalk på søndag.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken