Gå til sidens hovedinnhold

Lyst til å gifte deg?

Nytt TV-konsept søker gifteklare par.

(SIDE2:) Norske TLC lager nytt bryllupsprogram sammen med produksjonsselskapet Mastiff.

De søker par som går med gifteplaner, og betaler bryllupet.

«Går du og din kjære med planer om å gifte dere uten ha funnet den rette anledningen? Eller kanskje økonomien har satt en foreløpig stopper for drømmebryllupet? Nå har dere sjansen! Vi søker par som er i startfasen av bryllupsplanleggingen, og som kan tenke seg å involvere et TV-crew i forberedelsene», skriver TLC på sine hjemmesider.

Akkurat slik du vil?
Serien skal sendes i første del av 2011, og du har ennå muligheten til å melde deg på. Ønsker du å gifte deg til neste år, kan du lese mer her.

Kanskje kan du få bryllupet du alltid har drømt om? Og ønsker du å gå ned kirkegulvet på sommeren, kan det hende det trengs litt planleggingshjelp - du er nemlig langt ifra alene. Hele 47 prosent av bryllupene som fant sted i fjor skjedde i juni, juli og august. Cirka 20 prosent av dem som giftet seg valgte sistnevnte måned, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Her er noen fakta
I 2009 giftet 24.600 personer seg i Norge. For første gang siden 1970 gikk gjennomsnittsalderen på dem som giftet seg ned. For førstegangsgifte i fjor var alderen 33,8 år for menn, og 31 år for kvinner. Det er en nedgang på 0,3 og 0,2 år sammenlignet med året før.

Ett av fem par valgte å gifte seg i utlandet. I 2009 valgte 30 prosent å gi hverandre sitt ja i et annet land. Siden 1986 har antall vielser i utlandet økt med 15 prosent.

Heldigvis har ikke skilsmissetallene steget. 10.200 par valgte å skille seg i fjor. Skilsmissetallene, som er regna som skilte per 1000. gifte og separerte kvinner, var 11,6, som er det samme som i 2008.

Har du bryllupsplaner?

Her er et knippe artikler som kan inspirere:

MONA GRUDT: - Menn får prestasjonsangst

JENNY SKAVLAN: Jenny og Maria som brud

BRUDEMESSE: - Frieriet er gått ut på dato

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken