(SIDE2): Hvor bryllupsreisen går, avhenger helt av når på året man har tenkt å reise og hvor mye penger som skal brukes. Romantikken kommer kanskje litt i bakgrunnen.

Eksklusiv sommerferie
De aller fleste gifter seg på sommeren og vi gjerne reise på bryllupsreise like etterpå.

- Med avreise 1. august og 10 overnattinger på North Island kan du lett bruke 300.000 på en villa, og flyreisen kommer da i tillegg. Dette er en helt spesiell og eksklusiv øy på Seychellene, forklarer Ada Størmer fra Select Travel.

Kombinerer man en bryllupsreise med flere reisemål, kan summen lett komme opp mot 500.000 kroner. Men slike summer er ikke vanlig, selv blant luksusreisene til Select Travel.

- På sommeren er Bali veldig populær blant nygifte par fra Norge. Dette er en destinasjon som både er varm og behagelig på denne tiden av året. Her finnes det alternativer som både er flotte og gode til en grei pris, sier Størmer.

Klima avgjør
- Ellers er det klima og værforholdene som avgjør mye når bryllupsreisen skal planlegges, legger reisekonsulenten til.

På høsten er det Mauritius som er favoritten. Værstatistikken viser at denne øya har spesielt bra vær i oktober og november. Maldivene er også et veldig populært reisemål for nygifte, og her er været best i perioden fra januar og frem til mars.

- Mange kommer til oss med bestemte ønsker, men ingen vil jo feire ekteskapet med dårlig vær. Da er det opp til oss å komme med et passende alternativ, sier Strømer.

Trendy i Afrika
Disse fire nevnte destinasjonene er blant de mest populære, men flere vil oppleve mer enn strand og sol.

- Vi opplever at folk vil ha mer action. Et trendy reisemål er Botswana med safari, og da gjerne kombinert med strandferie i Mosambik.

Denne økologiske ferievarianten har ikke slått helt an blant norske par, men interessen er økende.

- Botswana er et trygt reisemål i sommermånedene, og et sted vi foreslår for våre kunder i kombinasjon med strandferie.

Select Travel velger gjerne ut aktuelle reisemål for bryllupsreisen. Inntrykket er at de fleste velger å få hjelp fra et byrå og ikke bestiller en slik spesiell reise på egen hånd.

Ekstrem luksus
Skal du først kaste deg på drømmen om det perfekte ferieparadiset er det nevnte North Island som gjelder.

«Øya består utelukkende av noe av verdens vakreste natur blandet med en ekstrem luksus. Velger du deg en av de kun 11 villaer på hele denne øya, vil du få oppleve en unik eleganse på nært hold», skriver ekspertene hos Ditt Bryllup.

Her jobber det 120 mennesker, som til enhver tid står til assistanse for sine maksimalt 22 gjester.

Drøm deg bort på øyas nettsider.

Topp 20
Hvor reiser vi på bryllupsreise? Bryllupsreisen fra alle som registrerer bryllupet sitt i Bryllupskalenderen til Ditt Bryllup har gitt følgende liste over aktuelle land:

1. Spania
2. Hellas
3. Frankrike
4. Norge
5. Italia
6. Mauritius
7. Danmark
8. Thailand
9. Maldivene
10. USA
11. Tsjekkia
12. Tunis
13. Sverige
14. Filippinene
15. Karibia
16. Bulgaria
17. Indonesia
18. Tyskland
19. De forente arabiske emirater
20. Mexico

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også: