Gå til sidens hovedinnhold

Brystene eldes fortere enn deg

Og det er helt normalt.

(SIDE2): Friskt brystvev er to-tre år eldre enn du selv er. Men har du brystkreft er vevet rundt svulsten hele 12 år eldre enn du selv er, skriver Medical Daily.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Den noe oppsiktsvekkende opplysningen kommer fra professor Steve Horvath ved David Geffen School of Medicine ved Universitetet i Californlia (UCLA). Han har ledet en større studie som ønsker å finne markører som kan forklare aldring.

Biomarkøren som forskerne har funnet er en kjemisk prosess på engelsk kalt methylation. Forskerne fant at denne prosessen er «et tidsverktøy» for kroppen og forenklet sagt kan bestemme alder på ulike deler av kroppens anatomi.

Horvath sier at han håper funnene kan bidra til at forskere bedre forstår hva som bremser aldringen og hva som gjør at aldringsprosessen hos noen går fortere.

Professor Horvath sier at han forsket i vev tatt fra mennesker fra før fødsel til 100 år. På et punkt var det en mismatch. Det viste seg nemlig at friskt brystvev hos kvinner var eldre enn selve kroppen.

Professoren og hans gruppe ønsker å fortsette forskningen rundt biomarkøren med tanke på om den også kan hindre at man aldres så fort.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken