(SIDE2): I Norge bruker cirka 70 prosent av kvinnene feil BH-størrelse, ifølge undertøysprodusenten Change.

De fleste velger BH-er som er for store rundt ryggen, fordi de vil unngå «valker» over BH-kanten. Konsekvensene av dette er at BH-en vil krype oppover ryggen, og da vil den ikke gi den støtten til brystene som den er ment å gjøre.

Mange har også altfor små skåler, slik at brystene velter over og det ser ut som man faktisk har fire pupper i stedet for to.

Sjekk også vår spesial her: Bryster.

Slik skal en BH sitte:

1. Den sitter et godt stykke ned på ryggen; i vannrett linje fra skålene (foran). Den skal ikke være så vid at den sklir opp bak.

2. Den skal passe på ytterste hakket slik at det er mulig å stramme den ettersom bruk og vask gjør stoffet mer elastisk

3. Du skal ha plass til to fingre mellom skulderstroppene og skuldrene.

Bli slankere
Når BH-en sitter riktig blir man rakere i ryggen, brystene får en mer riktig plassering i forhold til silhuetten, dette gir mer luft mellom bryst og mage og vil dermed gi en slankende effekt.

Her kan du se vår topp 25 puppespesial.

Slik finner du riktig BH

1. Hvordan finne riktig omkrets? Ved å måle stramt rundt kroppen rett under brystene, og runde ned til nærmeste størrelse.

2. Hvordan finn riktig skålstørrelse? Denne størrelsen er ikke statisk – en C er ikke en C når omkretsene er ulike. Går du ned en størrelse i omkrets, går du opp en størrelse i koppen. En 80 C, har samme koppstørrelse som en 75 D, og som en 70 DD osv.

Kroppen forandrer seg
En annen ting man må tenke på når man skal kjøpe BH-er er at kroppen hele tiden forandrer seg. Det er derfor ikke sikkert at den samme størrelsen som du kjøpte i fjor passer i år.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden