(SIDE2) Mye kan sies om bryster og deres funksjoner, men hvor mye vet man egentlig om disse attributtene?

Onlinemagasinet ivillage har listet noen fakta om bryster som du kanskje ikke visste.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Brystene dine blir fete
Når du er i 20-årene består brystene dine av fett, melkekjertler og kollagen (det som holder de faste). Når du blir eldre erstattes kjertlene og kollagenet med fett. Istedenfor å gjøre dine bryster større hjelper fettet tyngdekraften og fører til at brystene dine kommer nærmere gulvet. Å bruke BH med spiler (uansett om du er en er en A eller D), kan utsette, men ikke stoppe, utviklingen.

Falske bryster
Det er cirka 4 millioner falske bryster i verden. Gjennomsnittsalderen for å ta silikon er 34 år, og 90 % utfører prosedyren etter de har fått barn. Brystreduksjon er langt mer vanlig enn brystøkning.

Brystvorter peker i forskjellig retning
Brystvorter kommer ikke bare i forskjellige størrelser - de peker også i ulike retninger.

Tid for undersøking
Da dine bryster er glattest og minst følsom i ukene etter menstruasjonen er dette den beste tiden for å oppsøke en doktor for en brystundersøkelse. På denne tiden av syklusen er det nemlig størst sjanse for å oppdage det om noe er unormalt.

Hårvekst er normalt
Nesten alle kvinner har en eller annen form for hårvekst på brystene. Hovedregelen er; jo mørkere hud og hårfargen din er desto mer hår har du på brystene. Har du mye hårvekst kan du vokse området, men de fleste klarer seg med å nappe hårene en gang imellom.

Søvn påvirker brystformen
Å ligge på magen er ikke så lurt da dette kan misforme brystene dine på lang sikt. Det beste er å ligge på siden med en pute under bysten slik at du støtter de mens du sover.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rett trening kan gi de et løft
Brystene dine har ingen muskler og du kan derfor ikke påvirke størrelsen av de ved trening. Men regelmessig trening av muskelen under brystene kan skape en illusjon av større kløft. Armhevinger og brystpress er gode øvelser for denne muskelen.

Graviditet gjør pigmentene på brystvorten mørkere
Endring i brystvortens farge er naturens side å forsikre seg om at nyfødte barn får i seg mat. Da nyfødte babyer er fargeblinde hjelper den mørke fargen barnet å finne vorten.

Venstrebrystet er vanligvis størst
Som alle andre kroppsdeler har aldri to bryster akkurat samme størrelse. Venstrebrystet er som oftest størst. Hvorfor dette er tilfellet kan ingen ekspert gi en god forklaring på.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!