(Side2:) Brystmassasje kan visst brukes til så mangt. Noen hevder du kan få større bryster dersom du masserer de, de kan bli fastere, du kan reduserer risikoen for brystkreft, det skal være effektivt for melkeproduksjonen hos nybakte mødre og en tannlege har til og med hevdet at det kan hjelpe mot kjeveproblemer (han ble riktignok anklaget for antasting av 27 av sine kvinnelige pasienter).

Les også:
Silikon er ut
De flotteste puppene
Bli slankere med riktig BH

Men ifølge den kanadiske nettsiden The Breast Site er det faktiske helsemessige fordeler ved brystmassasje. Jevnlig brystmassasje vil øke sirkulasjoner i brystene og dermed minske symptomene av PMS og menstruasjonssmerter. Det kan også minske ubehageligheter i forbindelse med kreftbehandlinger, graviditet og amming.

Les mer i Side2s brystspesial her

Slik utfører du en brystmassasje:

1. Start med fingrene og trykk de forsiktig ned mens du beveger hånden sakte ut fra brystvorten. Ikke trykk hardere enn du ville gjort på øyelokkene, da dette kan klemme lymfeårene og redusere transporteringen av lymfevæske i kroppen.

2. Masser brystet forsiktig med eltelignende bevegelser, løft opp og press forsiktig på brystet.

3. Bruk hendene til å vri brystet med og mot klokken med varsomme og rolige bevegelser.

4. Bruk begge hendene til å påføre brystet flere trykk, klem hendene forsiktig mot hverandre på hver sin side av brystet.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden