Gå til sidens hovedinnhold

Bryter fredsavtale

Nå må oljeselskap enten selge unna deler av eiendelene eller jakte på penger.

Obligasjonseierne til lånene til oljeselskapet InterOil har brutt stillstandsavtalen de inngikk med selskapet i sommer.

I sommer ble InterOil enige med over to tredjedeler av obligasjonseierne i et av obligasjonslånene. Nå er ikke partene enige om hva som er den beste veien videre. Dermed kanselleres stillstandsavtalen av obligasjonseierne.

Mottatt bud
Årsaken er at InterOils rådgivere har mottatt betingede bud på eiendelene i Peru og Colombia. Det er rådgiverne Macquarie/Tristone som har mottatt disse budene. Selskapet opplyser også at de har fått betingede bud fra lokale og internasjonale banker på å refinansiere all utestående gjeld. Dette inkluderer rådgiveren Macquarie Bank.

– Selskapet er av en oppfatning om at både et salg og en refinansiering vil sikre full tilbakebetaling av all utestående gjeld. Selskapet tror ytterligere at dette vil ta rundt tre til fire måneder for å gjennomføre den beste løsningen for både obligasjonseierne og aksjonærene, skriver InterOil i en børsmelding.

Selskapet opplyser at de vil fortsette med arbeidet for å selge eierandelene eller refinansiere gjelden.

Ikke kjent tidligere
IR-ansvarlig Fredrik von Zernichow bekrefter at de ikke har gått ut med interessen for eiendelene i Peru og Colombia tidligere. Han viser til at det er ingen hemmelighet at eiendelene har ligget ute for salg en lengre periode.

Obligasjonslånet er på 115 millioner dollar og er det største lånet som InterOil har. I tillegg har de et lån på 100 millioner kroner og et konvertibelt obligasjonslån på 20 millioner dollar.

von Zernichow bekrefter at InterOil er i brudd med lånebetingelsene for det ene obligasjonslånet og sier at det er derfor oljeselskapet inngikk stillstandsavtalen.

– Hvor god tid har dere på å få ordnet opp med obligasjonseierne?

– Det er vanskelig å si per i dag. Det må vi se på nyåret. Vi regner med å ha på plass noe de neste tre til fire månedene. Den tiden bør ikke være noe problem, sier von Zernichow til NA24.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken