Gå til sidens hovedinnhold

- Bryter med internasjonale forpliktelser

Michael Tetzschner kritisk til Frps innvandringspolitikk.

OSLO (NTB): Høyres innvandringspolitiske talsmann, Michael Tetzschner, mener deler av Fremskrittspartiets innvandringspolitikk bryter med internasjonale forpliktelser og vil hemme integrering.

I Frps partiprogram som ble vedtatt i helgen, heter det blant annet at «flyktninger og asylsøkere som har fått oppholdstillatelse i Norge, skal reise hjem til sine respektive hjemland».

Tetzschner sier til Dagsavisen at en slik politikk vil være et brudd på internasjonale forpliktelser.

- Det ligger langt fra vår tenkning, jeg vil også si at det vil bryte med internasjonale konvensjoner Norge har skrevet under på, sier han.

Tetzschner sier folk som har kommet til Norge som flyktning, og som oppfyller vilkårene for opphold på humanitært grunnlag, har lovlig tilgang til landet.

- Da er det også meningen at du skal integreres, sier Tetzschner.

Dagsavisen skrev mandag at Carl I. Hagen og sentrale Frp-ere krever et tydelig Frp-stempel på norsk innvandringspolitikk og vil ha et eget innvandrings- og integreringsdepartement.

Tetzschner vil ikke avlyse andre partiers programposter, men sier det er styrkeforholdet mellom eventuelle regjeringspartnere etter valget som avgjør. Han avviser imidlertid Frps forslag om at «asylsøkere skal sitte i lukkede asylmottak i påvente av ferdigbehandlet søknad og avklart identitet».

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken