Gå til sidens hovedinnhold

25 prosent av de ansatte må slutte i Aftenposten

Stor fortvilelse blant de ansatte i Aftenposten.

På et styremøte onsdag har Schibsted, som blant annet eier Aftenposten, VG fire regionsaviser, samt Svenska Dagbladet i Sverige og Schibsteds gratisavis i Spania, vedtatt å spare inn 4-500 milliner kroner, melder Dagbladet.

Iføgle avisen er det Aftenposten som blir hardest rammet.

- Vi må ta om lag halvparten, eller cirka 200 milloner kroner av kuttene, sier Aftenpostens klubbleder, Knut A. Nygaard til avisen.

Ifølge E24 er det også klart at Aften-utgaven, som i dag utgis tirsdag, onsdag og torsdag og leveres på ettermiddagen, heretter vil bli et legg i morgennummeret tirsdag, onsdag og fredag.

Aftenposten tilbake til Akersgata

Onsdag ble det også klart at Aftenposten skal flytte tilbake til Akersgata og samlokaliseres med VG.

- Løsningen vil legge til rette for økt samarbeid og samtidig gi de ansatte i mediehusene gode arbeidsplasser, heter det i en børsmelding fra Schibsted, ifølge NTB.

Aftenposten flyttet til Postgirobygget i 2003 etter å ha vært i Oslos tradisjonsrike «avisgate» i 127 år.

Schibsted skal spare 500 millioner kroner i Norge, Sverige og Spania.

400 millioner kroner skal spares i de norske avisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

En betydelig del av innsparingene vil komme som et resultat av færre ansatte.

Flere må gå i Bergens Tidende
De ansatte i Bergens Tidende reagerte med oppgitthet da ledelsen varslet at avisen skal kutte utgifter på mellom 100 og 150 millioner kroner innen 2015, melder BA.

Det var på et allmøte i dag at ledelsen informerte om kuttene.

Inntil 150 millioner
– De snakket om et «endringsbehov», slik at vi skal bruke mellom 100 og 150 millioner mindre, sier klubbleder i redaksjonen, Arild Berg Karlsen, til BA.

Avisen har de siste årene hatt en driftsmargin på 13-14 prosent. Det vil si at inntektene har vært så mye større enn hva man har brukt.

Men dette er ikke nok for den nå Schibsted-eide regionavisen.

– Ledelsen sier nå det går dårligere enn budsjettert og at dette vil akselere i årene som kommer. Dersom ikke noe gjøres mener ledelsen vi ikke vil ha overskudd i 2016, sier Berg Karlsen.

Han sier det foreløpig ikke er bestemt hvor mange stillinger som skal bort, men tidligere har det vært snakk om at «noen hundre stillinger» skal bort i Schibsted-avisene Stavanger Aftenblad, Aftenposten, Fædrelandsvennen og BT. Inkludert i dette taller er også noen ansatte i Sverige og i Spania.

Rettede sluttpakker
Berg Karlsen sier ledelsen har varslet at det vil komme såkalt «rettede sluttpakker» mot medarbeidere som ledelsen vil ha bort.

For eksempel vil ni redaksjonelt ansatte i BT som er født i 1953 bli tilbudt AFP og gavepensjoner.

Det samme gjelder syv personer som tidligere har fått tilbudet, men som til nå har sagt nei.

Redaksjonen i Bergens Tidende har 145 medlemmer i Norsk journalistlag.

Les flere nyheter i BA her.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken