(SIDE2): Fylling av badekaret er ingen komplisert eller avansert oppgave, men på Buckingham Palace er dette likevel en oppgave som verken medlemmene av kongefamilien eller deres gjester skal belastes med, skriver Daily Mail.

Derfor lyser det britiske hoffet ut en stilling som assisterende hushjelp, hvor en av arbeidsoppgavene vil være å sette i proppen, skru opp kranen, og sjekke temperaturen på badevannet når karet er fullt.

Ikke noe å bli rik av
Den utvalgte kandidaten belønnes med en årslønn på 14.200 britiske pund – om lag 128.000 norske kroner. Ikke så mye å skryte av kanskje, men selv om stillingen er plassert langt nede i tjenerhierarkiet, vil man likevel omgås dronningen og andre kongelige.

Og med en arbeidsattest fra Buckingham Palace i lommen, er mulighetene store for langt bedre betalte jobber når man går lei av kongelige badeender.

I tillegg til oppgaven med å fylle badekaret, vil den som bli ansatt få ansvar for å pakke opp og ned for kongefamiliens gjester, stryke gjestenes klær og passe på juvelene – og sørge for at de får servert te og frokost på rommet.

På tur med dronningen
Tjenerstaben på Buckingham Palace består av over 250 ansatte, inkludert kokker, lakeier, butlere og tjenere.

Jobben innebærer for øvrig også en viss reisevirksomhet sammen med de kongelige, som ofte i lengre perioder oppholder seg andre steder enn i London. Personlige egenskaper som vennlighet, høflighet og imøtekommenhet trekkes fram blant kvalifikasjonene i annonsen.

Apropos tjenere: I 2003 skapte det stor ståhei i Storbritannia da det ble kjent at prins Charles hadde en favorittjener som trykket ut tannkrem fra tuben for prinsen når de kongelige tennene skulle pusses.