(SIDE2): Britiske myndigheter har iverksatt etterforskning etter at levningene av en mann nylig ble funnet på en øy i St. James’s Park – ikke langt unna Buckingham Palace, skriver Daily Telegraph.

Mannens identitet er kjent, han het Robert James Moore, og var en amerikaner som var beryktet for å være besatt av dronning Elizabeth. Blant annet skal han ha sendt henne hundrevis av brev. Nå viser det seg også at han etablerte seg på øya med utsikt mot Buckingham Palace.

Sendte uanstendige bilder
Detaljene om mannens liv kom fram under en rettslig høring i Westminster Coroner’s Court i forrige uke. Etterforsker Mike West fortalte i retten at Robert James Moore var besatt av dronningen og den britiske kongefamilien.

Amerikaneren som var i slutten av sekstiårene da han døde, skal ha sendt hundrevis av «merkelige og støtende» pakker til dronning Elizabeth over en periode på 15 år, deriblant uanstendige bilder.

Noen av brevene hans var på opptil 600 sider, og han sendte også dronningen kopi av passet sitt, og bokser med påskrift om at de inneholdt farlige væsker. Moore kom til Storbritannia i 2007.

100 meter unna slottet
Levningene hans ble oppdaget da en gartner i mars i år gikk i land på West Island, en øy i St. James’s Park hvor det ellers stort sett bare er trær og fugler. Etter å ha ryddet unna noe løv, oppdaget gartneren et skjelett, ved siden av noen vodkaflasker og en råtnende pute.

For å komme til øya må man enten svømme, vasse gjennom den grunne innsjøen eller bruke båt. Øya ligger knapt hundre meter fra Buckingham Palace, og tusenvis av London-turister passerer den daglig.

Politiet har konkludert med at liket hadde ligget på øya i to-tre år, og ingenting tyder på at det er noe mistenkelig ved dødsfallet.