Sløs i Budapest

Opplev: Luksus på Donau

Book deg en reise på Donau med utgangspunkt i Budapest, med luksusbåten Premicon Queen. Et flytende hotell som minner mer om de havgående cruiseskipene av høy klasse du finner i Middelhavet og Karibia. På sin seksdagers reise tar denne båten deg med til byer som Wien og Bratislava.
Pris Queen Suite (30 kvm/balkong) seks dager fra ca. 50.000 kr (for to).

Kjøp: Eksklusiv dessertvin

I The House of Royal Wines and Cellar i Budaslottes kjeller får du både en innføring i ungarske vintradisjoner, samt anledning til å kjøpe med deg en eksklusiv flaske av den typiske søtlige Tokaji-vinen. Dette er en dessertvin som ofte er så kraftig i smaken at den blir en dessert i seg selv.
Pris Tokaji Aszú Eszenzia 1993 (50 cl) fra ca. 700 kr.

Spis: Klassisk ungarsk

Prisene selv på de mest eksklusive stedene i Budapest er latterlig lave, sammenlignet med norske forhold. Av de mer eksklusive er det verdt å merke seg Fortuna, som serverer klassisk ungarsk cuisine med internasjonalt tilsnitt.
Pris meny fra 310 kr.

Sov: Praktfull utsikt

Art’otel i Bem Rakpart på Buda-siden har en praktfull utsikt over Donau og parlamentsbygningen, et designhotell der lite er overlatt til tilfeldighetene. Hotellet huser for øvrig 600 kunstverk av den kjente amerikanske kunstneren Donald Sultan.
Pris cirka 2500 kr (suite).

Les også hos Reiser & ferie:
SLØS ELLER SPAR I BRUSSEL
SLØS ELLER SPAR I SAN FRANSISCO
SLØS ELLER SPAR I HAVANNA

Spar i Budapest

Opplev: Bytur med hammer og sigd

Bli kjent med livet før Jernteppets fall. Denne guidete turen på vel tre timer tar deg blant annet med til Memento Park, der mange av de sentrale monumentene fra kommunisttiden ble plassert etter Sovjetunionens fall, samt en rekke andre museer og severdigheter som beskriver hverdagen før 1990.
Pris 190 kr.

Kjøp: Massasje-opplevelse

Du bør unne deg en klassisk massasje i det praktulle Széchenyi-badet i byparken, det største i sitt slag i Europa. Ved å betale inngang har du adgang til en rekke ulike bad samt badstu. Et besøk her er en opplevelse i seg selv.
Massasje inkludert inngang fra cirka 150 kr.

Spis: Musikk og mat

Dra på en aften med det verdenskjente Rajkó-orkesteret, som spiller klassisk, ungarsk sigøynermusikk og serverer improvisasjonskunst som kan ta pusten fra en. Billetten inkluderer et tre-retters måltid på en elvebåt i kort gåavstand fra teateret i Duna Palata.
Pris fra 180 kr per person.

Sov: Billig og sentralt

Sentralt beliggende er City Hotel Ring kanskje ikke den vakreste bygningen i byen, men her har det du trenger. Ikke minst en utmerket frokostbuffet.
Priser fra cirka 400 kr.

Last ned Reiser & feries gratis guide til BUDAPEST