Gå til sidens hovedinnhold

Pengelens fylke sparket julenissen

Sparte 3700 kroner av et budsjett på 15 milliarder. Les mer om den bisarre politiske debatten.

Julestemningen har ikke kommet til Suffolk County i New York. Der har man tatt det drastiske skrittet å sparke julenissen, melder Reuters.

Fylket sliter på pengefronten, og klarte ikke å avse 660 dollar, eller nærmere 3.700 norske kroner, av budsjettet på 2,7 milliarder dollar til en julenisse.

Mannen det går ut over, er 83 år gamle David McKell. En veteran fra andre verdenskrig og tidligere politietterforsker, som har jobbet som julenisse for små barn i ti år.

- Holder julenissen som gissel
Steve Levy er ansvarlig for budsjettkuttet.

- Hvordan kan man forsvare den utgiften når et helsesenter taper penger? spør Levy, og legger til at omtrent 750 fylkesansatte kan bli sparket på grunn av budsjettkutt.

Han får imidlertid ikke støtte av hans politiske motstandere. - Må vi virkelig holde julenissen som gissel for å balansere budsjettet? spør demokrat, Bill Lindsay.

- Jeg mener, vær så snill, det er snakk om 600 dollar. Det kommer et punkt der man går over grensen når det kommer til å snu kronen, sier republikaner Joseph Sawicki.

Nektes å betale
Reuters skriver at dusinvis av mennesker har tilbudt seg å betale for nisseutgiften.

Steve Bellone stiller til valg for å etterfølge Steve Levy. Han har betalt julenissen hans opprinnelige lønn.

Steve Levy, mente Bellones gest kun var et PR-stunt, og etterforsker nå om Bellones gave kan være et brudd på reglene om gaver til fylkesbyråer.

David McKell, som ikke får stille som julenisse i år, uttaler uansett at Bellones sjekk har løst saken for hans del, og viser også storhet ovenfor Levy.

- Jeg ønsker Levy en veldig god jul og et godt nyttår, sier McKell i tro nisseånd.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken