Gå til sidens hovedinnhold

Så mange bruker bunad

Halvparten av norske kvinner gjør som Mette-Marit på 17.mai.

(SIDE2): 17. mai er en av de vanligste dagene hvor nordmenn får brukt bunaden sin. Og det blir ikke annerledes i år. Halvparten av norske kvinner skal gå i bunad på nasjonaldagen, ifølge en undersøkelse Norstat har gjennomført for kjøpesenterselskapet Steen & Strøm.

Flere kvinner
- 17. mai er lik bunad, norske flagg og iskrem. I år sier halvparten av norske kvinner at de skal gå i bunad på 17. mai, sier direktør Sigbjørn Hoem i Steen & Strøm i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ja, vi elsker pølser og is

Men selv om mange norske kvinner synes menn i bunad er ganske så hett, har ikke norske menn investert i nasjonaldrakten i samme skala som kvinnene.

- Bunadstrenden har ikke kommet like langt blant menn. Her er det kun 9 prosent som skal gå i antrekket på nasjonaldagen, sier han.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Nye klær
For dem som ikke har bunad viser undersøkelsen at nasjonaldagen benyttes som en god anledning til å skaffe seg nytt antrekk. Hver sjette nordmann vil kjøpe nye klær eller sko til seg eller sine nærmeste til 17. mai.

Og våren 2010 er det spesielt den maritime stilen med striper som dominerer hos kvinnene, ifølge kjøpesenterkjeden.

- Nå skal det være maritimt også på land, og striper er høyaktuelt. Klassiske norske farger er perfekt som tilbehør, gjerne et hvitt silkeskjerf eller røde sko med kilehæl. Stilen blir kulest i kombinasjon med nøytrale plagg, en klassisk vest eller et 50-talls skjørt. Perfekt til feiring av årets 17. mai fest i flaggets farger, sier Hoem.

LES OGSÅ: - Unngå uniformsklær

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken