Gå til sidens hovedinnhold

Et bilparadis

Arkadebilspillet «Burnout Paradise: The Ultimate Box» er en hit for alle som er glad i uhøytidelig motormoro.

(Spillmagasinet): Jeg hater å innrømme det når jeg tar feil, men i etterpåklokskapens navn har jeg kommet frem til at «Burnout Paradise» fortjener ett terningkast mer enn det jeg ga konsollutgaven i fjor.

PRØV FØRST: Her finner du en demo av spillet.

På tross av at jeg fortsatt synes det tidvis er ensformig og konkurrentene litt vel enkle å hanskes med (utviklerne har endelig lagt inn en omstartfunksjon), har spillet vokst veldig på meg. Etter at jeg klarte å bryte meg løs fra GPSen, som var en av funksjonene jeg klagde på, har solrike og åpne Paradise City blitt en av mine favorittspillbyer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Deilig villmannskjøring

Storbyen er godt designet, deilig å utforske og konkurrere i, og full av krevende og heftige snarveier som skiller klinten fra hveten. Selv etter et altfor stort antall timer oppdager jeg nye ruter. At kontrollen og kjøretøyene er lynkjappe og sistnevnte lystrer hvert eneste lille vink, gjør bare spillet enda artigere.

Tro meg når jeg sier at du ikke har opplevd villmannskjøring som den i «Burnout Paradise». Du kjører blant annet ofte i feil felt, foretar sinnsyke hopp og må dundre gjennom trange passasjer. Selv under lange «Paradise»-økter kan jeg telle antall minutter jeg ikke har hatt hjertet i halsen på en hånd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

God konvertering

Nå, rundt ett år etter konsollutgaven, slippes spillet til PC og endelig får vi servert en skikkelig konvertering. I motsetning til for eksempel «Grand Theft Auto IV» fungerer «Burnout Paradise» som det skal fra dag en, og selv de med «bare» helt greie maskiner får se pen grafikk. Hvis du derimot har en grom-PC har du som seg hør og bør en festforestilling i vente, utviklerne har kjørt på med effekter og høyere detaljnivå.

«Burnout Paradise: The Ultimate Box», som er PC-utgavens fulle navn, inneholder både det opprinnelige spillet og alt ekstrainnholdet. Det vil si at du i tillegg til mange timer med bilmoro også kan kose deg med motorsykler. Natt/dag-funksjonen er på plass, samt en hel haug artige og velfungerende flerspillermoduser (både lokale og over nett).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etterlengtet og anbefalt

Hvis du spør meg, gjør det ikke noe at PC-utgaven ikke inneholder noe nytt eller eksklusivt innhold. Jeg, som ikke er særlig fan av «Trackmania», er storfornøyd med at det endelig har kommet et annet høykvalitets og tilgjengelig arkadebilspill til PC. Selv om jeg har vært gjennom «Paradise» på både 360 og PS3, nyter jeg PC-utgaven og den er spesielt populær i lunsjpausene. Spillet fungerer nemlig like godt i fem minutter som, ahem, fem timer.

Alt i alt byr «Burnout Paradise» på mange, mange timer med underholdende bilkjøring. Hvis du er lei simulatorer, «Trackmania» og/eller bare klar for uhøytidelig moro, anbefaler jeg dette på det varmeste.

På forsiden av Spillmagasinetfinner du flere gode saker om spill.

Reklame

Dette har aldri vært mer populært enn nå

Kommentarer til denne saken