(SIDE2): Vil du bli kongelig butler, bør det ikke værre på grunn av pengene. Buckingham Palace lokker med en årslønn på 135.000 kroner, 45-timers arbeidsuke og fleksibilitet i forhold til å tilbringe deler av arbeidstiden i Skottland, når dronning Elizabeth søker ny butler-lærling.

Den heldige søkeren som får jobben, vil ifølge Daily Mail få Buckingham Palace som hovedarbeidssted, men må også regne med å jobbe for dronningen i Skottland. Dronning Elizabeth disponerer den offisielle residensen Holyroodhouse i Edinburgh, og eier i tillegg Balmoral Castle i Aberdeenshire, hvor hun tilbringer sommerferien.

Nordmenn kan søke
Søkerne må ifølge stillingsutlysningen «opptre vennlig, høflig og imøtekommende, være diskret og godta taushetsplikt» når man oppvarter de kongelige og deres gjester.

Selv om startlønna ikke er mye å skryte over, kan kongelige butlere med plettfri vandel og lang tjeneste oppnå lønninger på opptil en million i året, dersom de senere går over i privat sektor.

Butlerstillingen er for øvrig åpen for søkere fra hele EØS-området – inkludert Norge – men en forutsetning er at man er flink i engelsk.

Allsidige oppgaver
Jobbeskrivelsen spesifiserer hva som kan ventes av arbeidsoppgaver, og det innebærer alt fra å være budbringer til å hjelpe med påkledning, og til å servere mat og drikke.

Man må kunne «levere og hente te/kaffe-brett, frokostbrett og aviser til de kongelige på effektivt og diskret vis». Stillingen omfatter også kammertjeneste – som å sørge for å holde orden på klær og uniformer, både for de kongelige og deres gjester.