Gå til sidens hovedinnhold

Bygger om båten

Sivbåten Abora 3 flyter fortsatt etter havariet, men driver i feil retning i Atlanteren.

Tormod Grabheim og resten av mannskapet om bord på sivbåten har klart å begrense skadene på skroget etter at hekken brakk av for fire dager siden.

- Abora 3 flyter stabilt, og mister ikke sivstrå fra bruddet i sivrullene under den store kabinen, skriver Tormod i bloggen sin. Vi har brukt kreativitet, masse tau og en del rå muskekraft på å stramme opp skuta i området nær bruddet. Man kan si at pasienten har fått en turniké.

Bruker restene
Deler av den gamle hekken sleper fortsatt etter båten, men forsvinner litt etter litt etter hvert som mannskapet hogger løs plank som de bruker til ombyggingen av båten.

- Vi rigger om båten gjennom å flytte riggen forover, monterer permanente kjølbord langs den nye hekken. Og sist men ikke minst har Dominique tegnet et nytt ror. Det nye roret er designet i henhold til gamle egyptiske tegninger, men skal jeg forklare det raskt på norsk kan man si at det vil ligne litt på roret på et vikingskip. Om vi lykkes med våre ambisjoner vil vi ha laget et skip som i alle fall kan seile i medvind.

For langt sør
Vindretningen kommer til å bli et problem. Mannskapet forsøker å komme seg til Flora, den vestligste øyen i Azorene (se kartet nederst). For å nå frem dit trenger de vind fra vest. Men ikke for sterk, de tåler ikke den ødelagte sivbåten. De nærmeste sju dagene er det meldt bris og enkelte regnbyger i Atlanteren. Som meteogrammet under viser skal det blåse fra nordvest og nord det meste av tiden, og båten driver nå langsomt sørøstover. Med så svak vind har den tunge sivbåten knapt fremdrift og er vanskelig å styre, så det kan bli havstrømmene som til slutt avgjør hvor Abora havner.

Fant mat!
Under oppryddingen dukket det opp en positiv overraskelse:

- Da vi var tvunget til å fullstendig tømme akterkabinen dukket det opp en del herlig mat. Ingo lagde turens så langt beste pastasaus dominert av valnøtter, parmesan og røket bacon, skriver Tormod.

Det interaktive kartet under viser hvor Abora 3 var da hekken forsvant, hvor båten er nå, og hvor den nærmeste øyen, Flora, befinner seg.

HTML EMBED

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler