Gå til sidens hovedinnhold

Hun kan være Norges beste

Dette er en perle. Hør henne også da!

Thea & The Wild
Bylarm

Noen har evnen til å sørge for å være blikkfang ved å lage lyd. Thea Glenton Raknes er en av de. Torsdag på Bylarm viste hun igjen hvordan det gjøres, live.

Pompøst og jævlig sagt, ja vel, men hun er som sagt en perle av en musiker - om det er i sitt gamle band Norma Sass eller nå som Thea med de ville.

Hun har ennå ikke sluppet albumet sitt, kun gitt en smakebit med låta Cry Sometimes, som for mange er kjent via radio - og allerede er å finne på undertegnedes liste som en av årets fineste låter. Med resten av smakebitene hun ga i løpet av den snaue halvtimen bandet spilte, er det bare å glede seg til resten slippes.

Det er de smått folk- og ørkenpregete, poengterte låtene som sitter best i øret - live virker både Thea og band da ekstra skjerpet. De fungerte også best torsdag, i og med at lyden var delvis grumsete de første fire låtene. Ellers er enkelte av låtene hennes så gjennomført bra, at det er gøy å si dama er norsk (Ja, det er klissete og teit, men du skjønner hva jeg mener).

Dama har dessuten med seg de mest stødige på scenen - det er ikke nødvendig å kikke verken høyre eller venstre for å vite akkurat hvor hun har dem.

Jeg er svak for Thea. På sitt fineste kan hun trolig kommandere en hær - på en vanlig dag får hun meg til å smile, uavhengig om teksten er vakker eller trist. Det er nemlig noe fremtidsrettet over låtene. Og derfor kommer du til å høre mye mer til Thea.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken