Gå til sidens hovedinnhold

Byr halv billion for bank

Historiens største budkrig på en bank er i gang.

Det er en banktrio med Royal Bank of Scotland i front som nå legger inn et bud på 72 milliarder euro - 584 milliarder norske kroner - på den nederlandske banken ANB Amro.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed er den største en budkrigen på en bank noen sinne i gang, ifølge Reuters. Tidligere denne uken ble det kjent at rivalen Barclays hadde lagt inn et bud på 64,3 milliarder euro - drøyt 521 milliarder kroner. Konsortiet, som også inkluderer den spanske banken Santander og den nederlandsk-belgiske banken Fortis, har lagt inn et bud som inkluderer oppgjør i 70 prosent kontakter og 30 prosent i aksjer.

Men budet forutsetter at ABN ikke selger sin amerikanske arm, LaSalle Bank, til Bank of America, et bud som ble annonsert mandag.

Analytikere er i tvil om Barclays kommer til å heve budet sitt på ABN. Budet deres inkluderte bare oppgjør i aksjer, og de må gå betydelig høyere over Royal Bank of Scotland for å lykkes, ifølge analytikere Reuters har snakket med.

- Barclays strakk seg ganske mye med budet på mandag og de vil kjempe for å overbevise aksjonærene at de kan tilby mye mer enn de allerede har lagt på bordet, sier analytiker Antony Broadbent hos Sanford Bernstein.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente