Gå til sidens hovedinnhold

Byr på Expert

Den største aksjonæren i elektronikkjeden Expert ønsker en større bit av selskapet.

Storaksjonær A.Wilhelmsen i Expert ønsker flere aksjer. De har gitt meglerhusene ABG Sundal Collier, SEB Enskilda og DnB NOR Markets oppdraget med å skaffe til veie minimum 23 prosent av de utestående aksjene. Gjennom en alt-eller-intet-ordre fra A Wilhelmsen ønsker de å kjøpe Expert-aksjer for 160 kroner per aksje.

NA24 - din næringslivsavis

Budet verdsetter Expert til 5,3 milliarder kroner, betydelig over de 4,4 milliarder kronene Expert var priset til i markedet, da aksjen sluttet på 133,50 kroner tirsdag.

Fra før sitter A Wilhelmsen med 21,9 prosent av aksjene i Expert, mens det tilknyttede selskapet Aweco eier 5,3 prosent av aksjene i Expert.

Hvis A Wilhelmsen for tilslag på sitt tilbud vil de komme over en eierandel på 50,2 prosent og har dermed passert grensen for når de må fremsette et pliktig tilbud på alle de utestående aksjene i Expert.

Ved siden av A Wilhelmsen og Aweco er Folketrygfondet og Vital Forsikring de største aksjonærene i Expert. Disse to sitter med henholdsvis 2.603.336 aksjer tilsvarende 7,85 prosent og 1.241.813 aksjer tilsvarende 3,74 prosent av de utestående aksjene.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag