Se flere bilder i bunn av artikkelen!

Om vi nevner Cadillac er det sannsynligvis store, ruvende amerikanske biler du tenker på. Selskaper er i moderne tid trolig mest kjent for sin enorme Escalade og ikke minst de lange flakene av noen kabrioleter på 60-tallet.

Men nå går merket i en helt ny retning, og under motormessen i Los Angeles har de nå avduket sin nye konseptbil Urban Luxury Concept.

Designbombe
Designmessig fremstår bilen betydelig større enn den egentlig er, med sine veldig markante linjer og enorme grill. Små vinduer bidrar også til et veldig tøft preg - men vi antar at så små vinduer aldri vil bli dyttet ut i produksjon.

At konseptbilen er utstyrt med 19" hjul kan vel også anses som en anelse overdimensjonert, men ifølge Cadillac gir de «mye plass i midten» siden hjulene er presset såpass langt ut.

Det mest oppsiktsvekkende med bilen er selvsagt likevel vingedørene - ut ifra en løsning som ser ut som er hentet rett fra svenske Koenigsegg.

Når det gjelder interiøret på konseptbilen, er dette en av de mer minimalistiske vi har sett på en stund.

Ingen supersmåbil
Størrelsesmessig havner bilen ikke helt i klasse med Toyota IQ og Smart, men legger seg derimot i konkurranse med de litt store småbilene - som for eksempel Audi A1 som vi testet for en stund tilbake. Det betyr en lengde på 3,835 meter - og plass til fire.

- Selv om den er lite i størrelse, så er dette et forsøk på å utforsøke hva Cadillac kan bli i fremtiden, som et merke som fortsetter å fokusere på å redefinere industristandarder innen bildesign og integrert teknologi, sier selskapets markedssjef Dob Butler.

Amerikanerne ser for seg at bilen utelukkende skal være en hybridbil, og har laget en konseptmotor som baserer seg på en 1-liters turbomat tresylindret motor med «elektronisk assistanse» som de så fint kaller det. Dette skal kunne få bilen til å gå på 0,42 liter per mil ved bykjøring. Dette er nok i utgangspunktet tall som ikke vil få det til å skjelve i buksene til Toyota og andre som jobber med hybridbiler - men er langt fra avskrekkende.

Siden dette er en konseptbil, er det naturlig nok ikke noe som er kjent om pris - og om den i det hele tatt vil bli produsert.

Kunne du tenkt deg en slik bil?