Gå til sidens hovedinnhold

Bevæpnet politi stormet spillfest

Ingen spøk å være ivrig «gamer».

At de siste års utvikling på spillfronten har vært formidabel er det ingen tvil om.

Man har tidligere kunne lese om unger som har lært seg å kjøre bil etter å ha spilt (kanskje) litt for mye bilspill, men historien om tungt bevæpnet politi som stormer en leilighet full av gutter som spiller skytespillet «Call of Duty» er kanskje ny.

For det var nettopp det som skjedde i Sverige, skriver den svenske avisen Sydsvenskan.

Hendene i været

For stemningen var høy hos guttegjengen som satt og spilte det populære skytespillet i Värpinge i Sverige forrige uke.

Faktisk var stemningen så høy at da en av guttene ble «skutt og drept» i spillet, kastet han seg ned på gulvet og ropte på hjelp, til stor latter fra de andre guttene.

Dessverre for gjengen var vinduet i leiligheten åpent og en forbipasserende oppfattet ropene og skrikingen fra leiligheten som et rop om hjelp. Han valgte å kontakte politiet og ti minutter senere dukket det opp ti politimenn, der seks av dem var bevæpnet, skriver avisen.

Stemningen hos «Call of Duty»-gutta gikk raskt fra god til panikk da politistyrken hamret på døren, klare med våpen i hendene og kommanderte at gjengen skulle snu seg rundt og legge hendene på hodet.

Guttene måtte så forlate huset, gående ut baklengs og legge seg på bakken utenfor.

Måtte lukke vinduet

– Vi fikk beskjed om at folk skrek etter hjelp i huset, og det kunne tolkes som et ran. I stedet handlet det om noen gutter og et spill som gikk litt over styr, sier politioverbetjent Stephan Söderholm til Malmö-avisen Sydsvenskan.

Etter at roen hadde senket seg og politiet forsto at det hele dreide seg om et spill, fikk guttegjengen lov til å fortsette med spillet.

De måtte bare love å holde vinduet lukket fremover.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken